Armomurhaaja

“Mä luulin, että sun sydän sykähtää vain eläimille”

OhjausTeemu Nikki
PääosissaMatti Onnismaa, Jari Virman, Hannamaija Nikander, Heikki Nousiainen, Ilari Johansson
Kesto1 h 23 min
LajityyppiDraama
KieliSuomi
TekstitysRuotsi

Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla ensi-iltansa saanut Armomurhaaja käsittelee painavia teemoja lakonisella tavalla. Eläimistä pitävä ihmisvihaaja Veijo hoitaa raadollista mutta mielestään armollista tehtävää lopettaessaan ihmisten lemmikkejä. Työnsä kautta hän joutuu jatkuvasti tekemisiin ihmisyyden masentavimpien puolten kanssa.

25.11. järjestettävän näytöksen alustavat säveltäjät Timo Kaukolampi ja Tuomas Puranen.

1.12. järjestettävän näytöksen alustaa tuottaja Jani Pösö.

Lue koko juonikuvaus »

Veijo Haukka (Matti Onnismaa) on mekaanikko, joka sivutyökseen lopettaa vanhoja ja sairaita lemmikkejä. Pienet eläimet hän kaasuttaa pakokaasulla ja isommat ampuu pistoolilla. Veijo on karusta hommastaan huolimatta eläinten puolella. Lemmikkien omistajia kohtaan Veijo ei ole yhtä armollinen.

Petri Kettu (Jari Virman) tuo Veijolle koiran lopetettavaksi ja mies ottaa tehtävän vastaan tottuneesti. Veijon sydän kuitenkin heltyy ja hän ottaa koiran omakseen. Kuin varkain Veijon usko ihmisyyteen palaa ja hänen sydämestään löytyy pieni tila jopa rakkaudelle. Mutta kun koira, jonka pitäisi olla kuollut, onkin yhä elossa, riita entisen ja nykyisen omistajan välillä eskaloituu väkivaltaisiin mittasuhteisiin ja tarinan ainoa viaton osapuoli on koira.

(Sulje)

“A distinctively dark Finnish tale of karma and tough love.”

— John DeFore, The Hollywood Reporter

Musat

Melankolinen musiikki johdattaa oikeaan tunnelmaan

Slurps

Kalja pehmentää elokuvakokemusta

IMDB 7,2 / 10
Rotten tomatoes: 88 %