Suspiria (1977)

“Do you believe in witches?”

OhjausDario Argento
PääosissaJessica Harper, Stefania Casini, Flavio Bucci, Miguel Bosé, Alida Valli, Udo Kier, Joan Bennett
Kesto1 h 39 min
LajityyppiKauhu
KieliEnglanti
TekstitysEi tekstitystä

Dario Argenton ohjaama Suspiria (1977) kuuluu kauhun suuriin mestariteoksiin. Värimaailmaltaan henkeäsalpaava, Goblin-yhtyeen unohtumattoman musiikin säestämä elokuva täyttää nyt 40 vuotta. Juhlan kunniaksi elokuva on restauroitu alkuperäisistä negatiiveista 4K-resoluutiolla.

Kyseessä on elokuvan virallinen Suomen ensi-ilta; Suspiria ei ole aiemmin saanut Suomessa teatterilevitystä eikä sitä ole missään yhteydessä nähty täällä leikkaamattomana versiona elokuvateatteriformaatissa.

Lue koko juonikuvaus »

Pahaa-aavistamaton Suzy Bannion (Jessica Harper) saapuu Freiburgiin arvostetulle balettikoululle. On myöhäinen yö ja ukkosmyrsky. Koulun pihalla Suzy törmää pakenevaan opiskelijaan. Ennen pitkää hän huomaa, että jotain on pielessä. Tanssiopinnot muuttuvat yliluonnolliseksi painajaiseksi, joka on täynnä salaperäisiä murhia…

 

(Sulje)

“Undoubtedly, Dario Argento’s utilization of space, lighting, a rich color palette, and grandiose set pieces is best seen on the big screen. - - Suspiria is a masterclass in suspense, body horror, and primal, subliminal fear.”

— Alex Arabian, Film Inquiry

Musat

Goblinin musiikki johdattaa elokuvan tunnelmaan

IMDB 7,5 / 10
Rotten tomatoes: 93 %