Naapurini Totoro (orig.)

“Mei tapasi peikon nimeltä Totoro”

OhjausHayao Miyazaki
Kesto1 h 26 min
LajityyppiAnimaatio, koko perheen elokuva
KieliJapani
TekstitysSuomi, ruotsi

Hayao Miyazakin kolmas pitkä elokuva Totoro on Studio Ghiblin tuotannon hurmaava peruskivi ja ehkä kaikkein kallisarvoisin elokuva-aarre. Totoro-hahmo on myös koko Ghiblin uusi logo. Totoron nostalginen, 30-luvun Showaan sijoittuva luonnonläheinen maailma ja tarina uuteen taloon muuttavista siskoksista sekä viereisessä metsässä elävistä maagisista karvaturreista sisältää useita Miyazakin tuotannon kantavia teemoja.

Lue koko juonikuvaus »

Totoro on kunnianosoitus luonnonvoimille. Miyazaki kertoo tarinan uuteen kotiin – jossa ainakin melkein kummittelee – ja läheiseen metsään tutustuvien 10- ja 4-vuotiaiden tyttöjen näkökulmasta. Totoro ei ole kiinnostunut aikuisesta pyrkimyksestä järjestykseen tai logiikkaan. Totoro jakaa hyvää mieltä edesvastuuttoman omapäisesti ja mielivaltaisesti. Totoro on kuin säätila, mahdoton ennustaa. Sen mukaan on vain elettävä. Sen viehätysvoimaa ei voi mitenkään kiertää eikä väistää. Totoro on maailmanlaajuinen ilmiö. Kerrankin elokuva joka sopii taatusti kaiken ikäisille.

 

(Sulje)

“A welcome theatrical re-release for Hayao Miyazaki’s tender, gorgeous masterpiece about two young sisters who move house and befriend a cuddly forest spirit (and a catbus). - - An otherworldly tale of childhood and a definitive work of imagination.”

— Dan Jolin, Empire

Musat

Studio Ghiblin elokuvien musiikki vie elokuvan taianomaiseen maailmaan

IMDB 8,2 / 10
Rotten tomatoes: 94 %