C’est la vie – häät ranskalaiseen tapaan

“Täytyy myöntää, että ranskalaiset ne osaavat!”

OhjausEric Toledano & Olivier Nakache
PääosissaJean-Pierre Bacri, Jean-Paul Rouve, Gilles Lellouche, Vincent Macaigne, Eye Haidara, Suzanne Clément
Kesto1 h 55 min
LajityyppiDraama, komedia
KieliRanska
TekstitysSuomi, ruotsi

Eric Toledanon ja Olivier Nakachen menestyselokuva Koskemattomat sulatti sydämiä viisi vuotta sitten. Ohjaajakaksikon uusin draamakomedia C’est la vie – häät ranskalaiseen tapaan on kunnianosoitus elämälle, rakkaudelle ja kaikelle hässäkälle siinä välissä.

Lue koko juonikuvaus »

Hääpäivä koittaa. Morsiamella ja sulhasella on edessään elämänsä tärkein ilta. Sen sijaan pitopalvelusta vastaavalle Maxille (Jean-Pierre Bacri), valokuvaaja Guylle (Jean-Paul Rouve) ja illan musiikista vastaavalle viihdetaiteilija Jamesille (Gilles Lellouche) ilta on vain yksi tusinasta samanlaisesta.

Pierre ja Helena ovat yksi monista morsiuspareista, jotka ovat päättäneet viettää rakkautensa juhlaa hulppeassa linnassa Pariisin ulkopuolella. Prameiden hääjuhlien taustavoimissa tottuneesti toimivat juhlan ammattilaiset huseeraavat kulisseissa toteuttamassa isäntäväen aivoituksia juhlapäivän aamunkoitosta aina seuraavaan yön pikkutunneille saakka. Ja he, joille kiitos hyvistä häistä tosiasiassa kuuluu, tekevät niin paljon enemmän, kuin isäntäväki koskaan saa tietää. Eikä suinkaan kaikkea aivan käsikirjoituksen mukaan.

(Sulje)

“An expertly assembled, tartly played and hugely enjoyable romp - - a sprawling and often hilarious ensemble comedy almost entirely shot at a 17th century chateau”

— Boyd van Hoeij, The Hollywood Reporter

Slurps

Kuoharipullon avulla pääset kilistämään leffan hääparille

IMDB 7,1 / 10
Rotten tomatoes: 67 %