Call Me by Your Name

“Call me by your name and I'll call you by mine”

OhjausLuca Guadagnino
PääosissaArmie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg
Kesto2 h 12 min
Lajityyppidraama
Kielienglanti
Tekstityssuomi, ruotsi

Call me By Your Name on toistaiseksi pisimpään meillä pyörinyt elokuva. Se sai ensi-iltansa 26.1.2018, ja sitä on näytetty vuoden aikana yli 30 kertaa.

Call Me By Your Name teki käsikirjoittaja James Ivorysta kaikkien aikojen vanhimman Oscar-voittajan. Luca Guadagninon ohjaama elokuva perustuu André Acimanin romaaniin.

On kesä 1983 Pohjois-Italiassa ja 17-vuotias amerikkalais-italialainen Elio (Timothée Chalamet) viettää päivänsä perheensä 1600-luvulla rakennetussa villassa klassista musiikkia soittaen ja sovittaen, lukien ja flirttaillen ystävänsä Marzian (Esther Garrel) kanssa…

Lue koko juonikuvaus »

Eliolla on läheinen suhde isäänsä (Michael Stuhlberg), joka on kreikkalais-roomalaiseen kulttuuriin erikoistunut professori, ja äitiinsä (Amira Casar), joka on kääntäjä. Elio on saanut varttua korkeakulttuurin upeimpien saavutusten keskellä aurinkoisen Italian kuvankauniissa ympäristössä. Vaikka Elion sivistys ja älykkyys antavat hänestä kuvan ikäänsä vanhempana, on hän kuitenkin vielä melko viaton ja kokematon – erityisesti sydämen asioissa.

Eräänä päivänä komea amerikkalainen Oliver (Armie Hammer) saapuu Elion isän tutkimusassistentiksi. Italian auringon polttavassa paahteessa Elion ja Oliverin välillä heräävä intohimo leimahtaa liekkeihin ja kuumat kesäpäivät muuttavat heidän elämiensä kulun lopullisesti.

 

(Sulje)

“Kyseessä on ajaton tarina, joka olisi voinut tapahtua eilen tai tulevaisuudessa, koska elämässä muuttuu paljon samalla kun mikään ei muutu. Olisipa taas kesä!”

— Marta Bałaga, Episodi

Musat

Elokuvan lumoava Soundtrack soi elokuvasalissa ennen elokuvaa.

Slurps

Lasi viiniä ja juustolautanen vievät sinut 1600-luvulla rakennetun villan terassille.

IMDB 8,4 / 10
Rotten tomatoes: 98 %