Call Me by Your Name

“Call me by your name and I'll call you by mine”

OhjausLuca Guadagnino
PääosissaArmie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg
Kesto2 h 12 min
Lajityyppidraama
Kielienglanti
Tekstityssuomi, ruotsi

Kolmen Golden Globen ehdokas (paras draamaelokuva, paras miesnäyttelijä draamaelokuvassa: Timothée Chamalet, paras miessivuosa draamaelokuvassa: Armie Hammer) Call Me By Your Name on sensuelli ja ajaton ensirakkauden kuvaus. Luca Guadagninon ohjaama elokuva perustuu André Acimanin romaaniin.

Lue koko juonikuvaus »

On kesä 1983 Pohjois-Italiassa ja 17-vuotias amerikkalais-italialainen Elio (Timothée Chalamet) viettää päivänsä perheensä 1600-luvulla rakennetussa villassa klassista musiikkia soittaen ja sovittaen, lukien ja flirttaillen ystävänsä Marzian (Esther Garrel) kanssa.

Eliolla on läheinen suhde isäänsä (Michael Stuhlberg), joka on kreikkalais-roomalaiseen kulttuuriin erikoistunut professori, ja äitiinsä (Amira Casar), joka on kääntäjä. Elio on saanut varttua korkeakulttuurin upeimpien saavutusten keskellä aurinkoisen Italian kuvankauniissa ympäristössä. Vaikka Elion sivistys ja älykkyys antavat hänestä kuvan ikäänsä vanhempana, on hän kuitenkin vielä melko viaton ja kokematon – erityisesti sydämen asioissa.

Eräänä päivänä komea amerikkalainen Oliver (Armie Hammer) saapuu Elion isän tutkimusassistentiksi. Italian auringon polttavassa paahteessa Elion ja Oliverin välillä heräävä intohimo leimahtaa liekkeihin ja kuumat kesäpäivät muuttavat heidän elämiensä kulun lopullisesti.

 

(Sulje)

“Set during an endless Italian summer, this ravishing drama starring Armie Hammer and Timothée Chalamet is imbued with a sophisticated sensuality - - Call Me By Your Name is an erotic pastoral.”

— Peter Bradshaw, The Guardian

Musat

Elokuvan soundtrack johdattaa oikeaan tunnelmaan

Slurps

Viinilasin ja juustolautasen voimin pääset italialaisen kesän tunnelmaan

IMDB 8,4 / 10
Rotten tomatoes: 98 %