Silvana

“Ah, mina tjejer är fucking revolutionärer!”

OhjausMika Gustafson, Olivia Kastebring ja Christina Tsiobanelis
LajityyppiDokumentti
KieliRuotsi, englanti, liettua, arabia
TekstitysEnglanti

Rap-artisti Silvana Imam tuli suuren yleisön tietoisuuteen Ruotsissa 2013, kun hän esiintyi 16 000 ihmisen edessä antirasistisessa mielenosoituksessa. Nykyään hän on Ruotsin kapinallinen queer-ikoni, joka yhdessä kumppaninsa, pop-tähti Beatrice Elin kanssa taistelee patriarkaattia vastaan.

“Ah, mina tjejer är fucking revolutionärer!”

Silvana Imam on oikeassa: vallankumouksellisia on paljon.

3.3. ja 16.3. järjestettävissä näytöksissä dokumentin jälkeen esitetään 20 parasta feminististä hiphop-musavideota. Suorasanaisen listan on valikoinut raptutkija Inka Rantakallio. Musavideokatseluun on vapaa pääsy. Katsojille jaossa feministisiä Tulva-lehtiä.

Lue koko juonikuvaus »

Ohjaajat Mika Gustafson, Olivia Kastebring ja Christina Tsiobanelis seurasivat tiiviisti Silvanaa vuodesta 2014 alkaen tämän keikoilla ja yksityiselämässä. SILVANA on henkilökuva vakavasta ja intohimoisesta artistista mutta myös rakkaustarina, jonka alussa epävarma ja hukassa oleva Silvana ihailee Beatricea kaukaa.

Syyrialaisen isän ja liettualaisen äidin lapsena Silvana käy esikuvasta myös maahanmuuttajataustaisille ihmisille. Mutta kaikkien vähemmistöjen edustajan kruunua on raskasta kantaa. Elokuvassa Silvana näytetäänkin paitsi lukuisia ihmisiä inspiroivana artistina myös ihmisenä, joka väsyy ja kaipaa rakkautta siinä missä muutkin.

 

 

(Sulje)

“I used to be really upset when people called me a political artist, but nowadays I wonder about all of the other artists who don’t want to talk about politics and what bubble they live in... What stone do you live under? How do you not talk about politics? Because it’s not about politics, it’s about life. Other people make it politics. I don’t like politics. Because it’s not about that. It’s about life. It’s about caring for other people. It’s about having a heart. ”

— Silvana Imam, dokumentin päähenkilö

Musat

Silvana Imamin musiikki johdattaa dokkarin tunnelmaan

IMDB 7,2 / 10