Fantastinen nainen

“Nimeni on Marina Vidal. Onko se teille ongelma?”

OhjausSebastián Lelio
PääosissaDaniela Vega, Francisco Reyes
Kesto1 h 44 min
LajityyppiDraama
KieliEspanja
TekstitysSuomi, ruotsi

Chileläisen ohjaaja–käsikirjoittaja Sebastián Lelion (Gloria, 2013) draama Fantastinen nainen kertoo miehen ja transnaisen rakkaustarinan. Elokuva sai maailmanensi-iltansa Berliinin elokuvajuhlien kilpasarjassa, jossa se palkittiin parhaan käsikirjoituksen Hopeisella karhulla, Teddyllä sekä ekumeenisen tuomariston palkinnolla.

Fantastinen nainen voitti juuri vieraskielisen elokuvan Oscar-palkinnon.

Elämysnäytöksen lipun hinta on 20€ ja se sisältää valmiiksi pöytään katetun ruoka-annoksen  Juomatuotteet myydään erikseen.

Näytöksen alustaa elokuvatutkija ja transaktivisti Myrtti Lehtinen.

Näytöksen on suunnitellut Ryhmä 55.

Lue koko juonikuvaus »

Rakastuneet Marina ja Orlando suunnittelevat tulevaisuutta. Tarjoilijana työskentelevä nuori Marina haaveilee laulajan urasta, kun taas häntä kaksi vuosikymmentä vanhempi Orlando omistaa painotalon. Eräänä iltana, Marinan syntymäpäiväjuhlien jälkeen, Orlando tuupertuu sairauskohtaukseen. Marina vie miehen ensiapuun, mutta mitään ei ole tehtävissä.
Tästä alkaa Marinan painajainen. Surun murtama nainen kaipaisi tukea, mutta lohduttamisen sijasta niin lääkärit kuin Orlandon aikaisempi perhe asettavat Marinan epäilyksen alaiseksi. Marinan surua, tai hänen transnaisen identiteettiään, ei kunnioita kukaan. Orlandon edellisellä perheellä on kiire pyyhkiä Marinan mittainen luku edesmenneen miehen elämästä pois. Marina joutuu taistelemaan oikeudestaan suruun ja olemassaoloonsa, oikeudestaan olla kuka hän on: kompleksinen, vahva, suorasukainen – fantastinen nainen.

(Sulje)

“Koskettava tarina transihmisten ihmisoikeuksien polkemisesta on liiankin yleinen ja tosi. Elokuva antaa äänen vähemmistölle tilanteessa, jossa kuka tahansa olisi voimaton pitämään oikeuksistaan kiinni. - - Transnainen Daniela Vega on loistava Marinan roolissa. ”

— Susanna Karhapää, Episodi

Musat

Chileläinen musiikki johdattaa elokuvan tunnelmaan

Slurps

Lipun hintaan kuuluva buffet-tarjoilu ja baaritiskiltä myytävät viinit syventävät elokuvanautintoa – erityisesti punaviini on oikein fantastico kumppani elokuvalle

IMDB 7,5 / 10
Rotten tomatoes: 90 %