Kääntöpiste

“Jos häivyt, me molemmat jäädään kiinni.”

OhjausSimo Halinen
PääosissaLaura Birn, Samuli Vauramo, David Nzinga, Andreas af Enehielm, Sara Paavolainen, Wäinö Pylkkönen, Mazdak Nassir
Kesto1 h 44 min
LajityyppiDraama
KieliSuomi, englanti
TekstitysEnglanninkielisissä kohdissa suomen- ja ruotsinkielinen tekstitys

Ohjaaja-käsikirjoittaja Simo Halisen (mm. Kerron sinulle kaiken, 2013) uusi elokuva Kääntöpiste on intensiivinen draama hyvää tahtovista ihmisistä oikeassa paikassa väärään aikaan. Se kietoo tiukasti yhteen kolme näkökulmaa ja lukuisia risteyksiä, joissa on pakko valita suunta. Onni leijuu käden ulottuvilla, mutta miten siitä saisi otteen? Pohjoisen lumiseen kaupunkiin sijoittuva tiheätunnelmainen tarina kertoo sattumasta ja ratkaisevista valinnoista, joiden seurauksia kukaan ei voi hallita.

Lue koko juonikuvaus »

Euroopan halki paenneen Francisin (David Nzinga) matka saa äkillisen käänteen Helsingistä pohjoiseen suuntaavassa yöjunassa. Samaan hyttiin osuu maailman kovettama Jere (Samuli Vauramo) sekä salamatkustaja, jonka takia Francis ja Jere joutuvat yllättäen yhteisen päätöksen eteen. Samaan aikaan Oulussa Vera (Laura Birn) katkaisee välit lapsensa arvaamattomaan isään. Jokainen heistä pyrkii elämässä eteenpäin, mutta sattuma puuttuu peliin: kun Veran lapsen isä katoaa jäljettömiin, kolmikon kohtalot ajautuvat vääjäämättä samoille raiteille. Niin Francis ja Jere kuin Verakin pakenevat vimmatusti – kohti elämänsä seuraavaa kääntöpistettä.

 

(Sulje)

“Elokuvassa kaikki henkilöt joutuvat testaamaan omaa kykyään olla lojaaleja lähimmäisilleen hyvin erilaisista lähtökohdista, se on ehkä se perusajatus. Toinen mikä minua kiinnosti, oli ajatus kohtalosta – tai sattumasta – kuinka suurta osaa se näyttelee elämässä. ”

— Simo Halinen, Kääntöpiste-elokuvan ohjaaja

Musat

Leffan soundtrack vie oikeaan tunnelmaan

Slurps

Kylmä kalja on oikea valinta