Yrittäjä

“Ei tänne olla lepäämään tultu”

OhjausVirpi Suutari
Pääosissa Maija Itkonen, Reetta Kivelä, Akseli Laine
Kesto1 h 17 min
Lajityyppidokumentti
Kielisuomi
Tekstitysenglanti

YRITTÄJÄ on karnevalistinen elokuva yrittämisen innosta ja eetoksesta, kahdesta yrityksestä kahdessa hyvin erilaisessa Suomessa. Virpi Suutarin ohjaama dokumentti pääsi Göteborgin, Pohjoismaiden suurimman elokuvafestivaalin kilpasarjaan.

Näytöksen jälkeen kalliolaiset yrittäjävieraat keskustelevat elokuvasta ja omista yrityksistään yleisön kanssa.

Ti 24.4. näytöksen yrittäjävieraina Kimmo Helistö / Arlan sauna  ja Tommi Elo / Float Kallio. Vieraita haastattelee, itsekin yrittäjänä toimiva Riikka Kämppi.

17:30 Salin ovet avautuvat

18:00 Elokuva alkaa

19:15-20 Keskustelutilaisuus elokuvasalissa

Lue koko juonikuvaus »

Elokuvassa Laineen kuusihenkinen perhe tekee työtä tyhjenevällä kotikylällään Honkajoella. Perhe pyörittää tivolia ja ajaa liha-autollaan ympäri maakuntaa myyden perinnelihaa.

Samaan aikaan pääkaupunkiseudulla Maija Itkonen ja Reetta Kivelä saavat  hullun idean valmistaa kaurasta proteiiniruokaa. Naiset hankkivat tehtaan ja tilaavat Kiinasta ensimmäisen tuotantokoneen. Syntyy ihme nimeltä nyhtökaura, jota kaikki haluavat, mutta jota ei aluksi saa mistään.

Yrittäjä on hauskan hellä kuvaus sirkushupeja, lihaa ja kauraa kauppaavista ihmisistä, joilla on intoa ja hullunrohkeutta lähteä tavoittelemaan unelmiaan.

Dokumenttia on kuvattu hellän koomiseksi.

(Sulje)

“Elokuva kuvaa ihmisiään niin todesti ja kunnioittaen, että heidän ponnistelujensa hartaus välittyy.”

— Antti Selkokari, Aamulehti

Musat

Salissa soi ennen elokuvaa Karjalan Kunnailla -soundtrack, jossa kuullaan Yrittäjä-elokuvan säveltäjän Sanna Salmenkallion musiikkia.

Slurps

Leffan kanssa suosittelemme nauttimaan Talon nachot -annoksen