Talo meren rannalla

“Kauheita nämä hyvät muistot”

OhjausRobert Guédiguian
PääosissaAriane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin, Gérard Meylan, Jacques Boudet, Anaïs Demoustier, Robinson Stévenin, Yann Tregouët, Geneviève Mnich, Fred Ulysse, Diouc Koma
Kesto1 h 47 min
Lajityyppidraama
Kieliranska
Tekstityssuomi, ruotsi

Lämminhenkinen draama Talo meren rannalla vie katsojan Välimeren rannalle, jossa eräs herra omistaa suloisen pittoreskin huvilan. Vastustamatonta!

Elämää tutkiskeleva, haikeansuloinen ja viisas elokuva sijoittuu Marseilleen, ranskalaisen ohjaajaveteraani Guédiguianin rakastamaan kotimaisemaan. Luotettuja ovat myös hänen näyttelijänsä Ariane Ascaride, Gérard Meylan ja Jean-Pierre Darroussin sekä rikkumaton uskonsa perheeseen, rakkauteen ja ihmisen hyvyyteen.

Talo meren rannalla on vähäeleisen ranskalaisohjaajan Robert Guédiguian uutuuselokuva. Ohjaajaa on syystäkin verrattu Aki Kaurismäkeen.

 

Lue koko juonikuvaus »

Ranskalaismestari Robert Guédiguianin lämmin draamaelokuva TALO MEREN RANNALLA vie katsojan Välimeren rannalle Marseilleen. Vanhemman herran kolme keski-ikäistä lasta kokoontuu tutulle kotitalolle isän viimeisiksi päiviksi. Pariisilaistunut Angela on tehnyt uran näyttelijättärenä, Joseph on hiljan rakastunut itseään nolostuttavissa määrin nuorempaan naiseen ja Armand, sisarusparvesta ainoa, joka on jäänyt kotikonnuille läpi vuosien, pitää hengissä perheen pientä rantaravintolaa. Päivät lapsuudesta tuttuakin tutummalla rannalla saavat sisarukset punnitsemaan mitä vuodet ja vuosikymmenet ovat heille antaneet – ja mitä ottaneet. Ja mitä heille on jäänyt perinnöksi isältä, jonka humaaneista ideaaleista on maailman muuttuminen ottanut mittaa.

 

(Sulje)

“Guédiguianin tunnusmerkit – jäljittelemättömän lämpö, tarkoin punnittu dialogi ja inhimillisyys – tekevät näennäisen perinteisestä draamasta vivahteikkaan ja yllättävänkin. ”

— Jarno Lindemark, ESS

Musat

Salissa soi ennen elokuvaa tunnelmallinen jazz.

Slurps

Leffan kylkeen suosittelemme jotain ihanaa viinilistaltamme.