You Were Never Really Here

“I want you to hurt them!”

OhjausLynne Ramsay
PääosissaJoaquin Phoenix, Judith Roberts, Ekaterina Samsonov, John Doman, Alex Manette
Kesto1 h 29 min
Lajityyppidraama, trilleri
Kielienglanti
Tekstityssuomi

You Were Never Really Here on vaikuttava ja vähäeleinen trilleri. Elokuva ei koskaan saapunut Suomen laajaan levitykseen mutta nyt se on mahdollista nähdä Rivierassa. Suomen ensi-iltansa se sai Night Visions -festivaaleilla.

Elokuvaa ovat hehkuttaneet niin kriitikot kuin katsojat. Leffa voitti Cannesin festivaalilla kaksi palkintoa: parhaan käsikirjoituksen sekä parhaan miespääosan.

Lue koko juonikuvaus »

Verinen vasara. Palava valokuva nuoresta tytöstä. Peitetty palohälytin. Raskaasti hengittävä miehen pää muovipussissa.

Tiivis, vähäeleinen ja brutaali elokuva kertoo traumojen riivaamasta ja pillereitä popsivasta ex-sotilas Joesta (Joaquin Phoenix), joka pelastaa työkseen teinityttöjä pedofiilien ringeiltä. Vähäpuheinen ja väkivaltainen mies saa tehtäväkseen pelastaa newyorkilaisen senaattorin tyttären bordellista. Pian kuitenkin selviää, että tässä keikassa on paljon suuremmat panokset. Ovelle alkaa saapua kolkuttelijoita ja ruumisluku paisuu kuin pullataikina.

(Sulje)

“You Were Never Really Here on niitä helkkarin vaikuttavia elokuvia, joita on hankala alkaa arvostelussa purkamaan. Kaikki kun on mennyt elokuvassa lähes täydellisen nappiin.”

, Tuukka Hämäläinen

Musat

Elokuvan soundtrack soi elokuvasalissa ennen elokuvaa

Slurps

Suosittelemme poppareita tasapainottamaan jännittävää leffakokemusta

IMDB 7,0/10
Rotten tomatoes: 86%