Whitney

“Ihmiset luulevat tätä helpoksi”

OhjausKevin Macdonald
PääosissaWhitney Houston, Bobby Brown, Bobbi Kristina Brown
Kesto2 h
Lajityyppidokumentti, musiikki
Kielienglanti
Tekstityssuomi, ruotsi

Näe Whitney Houston lähempää kuin koskaan aiemmin. Kattava ja intiimi tarina yhdestä maailman upeimmista laulajista, joka eli rikkaan mutta liian lyhyen elämän.

Dokumenttielokuva WHITNEY syväluotaa Houstonin elämään ohi tavanomaisten tabloid-otsikoiden ja tarjoaa intiimin ja siloittelemattoman kuvan tähdestä ja hänen perheestään. Oscar-palkittu ohjaaja Kevin Macdonald käyttää ennennäkemätöntä arkistomateriaalia, ainutlaatuisia demonauhoituksia, harvinaisia esiintymisiä, äänitallenteita ja haastattelee tähden parhaiten tunteneita ihmisiä. Se on tarina ”äänestä”, joka innoitti miljoonia samalla kun kamppaili tehdäkseen rauhan oman menneisyytensä kanssa.

Lue koko juonikuvaus »

Whitney Houston rikkoi enemmän musiikkialan ennätyksiä kuin kukaan muu naisartisti aiemmin. 200 miljoonaa myytyä albumia ja seitsemän peräkkäistä ykkössingleä USA:n listalla, ainoana artistina maailmassa. Hän esiintyi myös lukuisissa menestyselokuvissa, ennen kuin hänen loistavaa uraansa alkoi varjostaa arvaamaton käytös, skandaalit ja lopulta odottamaton kuolema 48-vuotiaana.

(Sulje)

“Whitney kuvaa kuitenkin kohdettaan herkkyydellä ja hienotunteisuudella. Kaksituntinen elokuva avaa Whitney Houstonin kulissien takaisesta elämästä uusia puolia ja auttaa ymmärtämään, miksi kaunisääninen laulajatar ei koskaan löytänyt sisäistä rauhaa.”

— Susanna Karhapää, Episodi

Musat

Salissa soi ennen elokuvaa Whitneyn upeimmat kappaleet.

Slurps

Nauti leffan kanssa lasi kuplivaa tähden kunniaksi.

IMDB 7,0/10
Rotten tomatoes: 81%