Stand By Me (1986)

“Friends come in and out of our lives, like busboys in a restaurant”

OhjausRob Reiner
PääosissaWil Wheaton, River Phoenix, Corey Feldman, Jerry O’Connell, Kiefer Sutherland, Richard Dreyfuss
Kesto1 h 29 min
Lajityyppidraama, seikkailu
Kielienglanti
Tekstitys-

Rob Reinerin Stand By Me – viimeinen kesä (1986) perustuu Stephen Kingin tekstiin. Elokuvassa neljä nuorukaista päättää etsiä junan alle jääneen pojan ruumiin. Etsintäretkestä tulee kaveruksille vaikuttava aikuistumistarina.

Stand By Me on osa Rivieran kesän 2018 #HOLIDAY-elokuvasarjaa.

Lue koko juonikuvaus »

Eletään vuotta 1959 amerikkalaisessa pikkukaupungissa. 12-vuotias Gordie ja hänen ystävänsä Chris, Teddy ja Vern (nelikko kuvassa ylhäällä) kuulevat että jossain lähellä on kadonneen – luultavasti junan alle jääneen – pojan ruumis. Seikkailunhaluiset pojat päättävät lähteä etsimään ruumista.

Yön yli kestävä retki vie pojat jännittävään seikkailuun. Hauskan ja aidon tuntuisen dialogin ohessa käydään läpi myös lapsuuden pelkoja ja traumoja. Lapsinäyttelijät tekevät luontevat roolityöt. Nuorena kuollut River Phoenix (1970–1993) nähdään yhdessä ensimmäisistä rooleistaan. Stand by Me on yksi kaikkien aikojen kasvukertomuksia, unohtumaton tarina ystävyydestä ja lapsuuden lopusta.

(Sulje)

“Lapsista ei voi koskaan tarkkaan tietää, mitä he ajattelevat, miten he katsovat asioita. Lapset ovat höyrähtäneitä. Kun kirjoittaa lapsista, mikä on vähän kuin tarkkailisi kokemuksiaan suurennuslasin läpi, huomaa ettei pysty ymmärtämään kuinka ajatteli lapsena. ”

— Stephen King , High Times

Musat

Salissa soi ennen elokuvaa ainakin upea Ben E. Kingin Stand By Me

Slurps

Juomasuositus: limsa jäillä

IMDB 8,1/10
Rotten tomatoes: 91%