Poetic Justice (1993)

“Phenomenal woman, that’s me.”

OhjausJohn Singleton
PääosissaJanet Jackson, Tupac Shakur
Kesto1 h 49 min
Lajityyppidraama
Kielienglanti

Maailman suurimpiin r’n’b-artisteihin kuuluva Janet Jackson teki valkokangasdebyyttinsä elokuvassa Poetic Justice. Hänen rinnallaan toisessa pääroolissa nähdään hip hop -artisti Tupac Shakur. Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut John Singleton, jonka muistetaan erityisesti elokuvastaan Boyz n the Hood.

Jacksonin hahmon kirjoittamat, elokuvassa kuultavat runot ovat todellisuudessa Maya Angeloun runoja, joka myös vilahtaa elokuvassa. Elokuvan soundtrackilla on musiikkia Janet Jacksonin ja Tupac Shakurin lisäksi mm. TLC:ltä ja Usherilta. Janet Jackson oli elokuvan ilmestyessä 27-vuotias.

Poetic Justice (1993) on osa Rivieran kesän 2018 Diiva-elokuvasarjaa, jonka on kuratoinut käsikirjoittaja ja musiikkitoimittaja Anna Brotkin. Elokuvanäytöksen jälkeen iltaa jatketaan Janet Jacksonin musiikin parissa Rivieran baarissa. Paras Janet Jackson -asu palkitaan. 

Poetic Justice -elokuvaa ei ollut saatavissa missään muussa, kuin DVD-muodossa mutta halusimme  ehdottomasti saada elokuvan valkokankaalle osaksi Diiva-sarjaa. Tallenne on toki muunnettu elokuvateatterin esitysformaattiin mutta DVD-resoluutio ei tunnetusti ole täydellinen. Takaamme, että tapahtumaillan tunnelma korvaa elokuvatallenteen laadun.

Lue koko juonikuvaus »

Jacksonin näyttelemä nuori kampaaja Justice suree ammuskelussa menehtyneen poikaystävänsä kuolemaa ja surusta selviytyäkseen kirjoittaa runoja. Hän päätyy roadtripille postimies Luckyn (Tupac Shakur) kyytiin ja unohtumaton matka alkaa. 

(Sulje)

Musat

Janet Jacsonin musiikki soi elokuvasalissa ja baarissa koko illan ajan.

Slurps

Leffan kylkeen sopii täydellisesti lasi kuplivaa.

IMDB 6,0/10
Rotten tomatoes: 31%