Puluboin ja Ponin leffa

“Meistä tulee ihan äälettömän hulmaava kamutiimi”

OhjausMari Rantasila
PääosissaJenni Lausi, Aapo Puusti, Anna-Maija Tuokko, Santtu Karvonen, Seppo Halttunen, Jaana Pesonen
Kesto1 h 12 min
Lajityyppikoko perheen elokuva
Kielisuomi
Tekstityssuomi, ruotsi

Lastenelokuvat eivät usein löydä tietää Rivieran valkokankaalle mutta tätä upeaa suomalaista, Kallioon sijoittuvaa elokuvaa emme yksinkertaisesti voineet ohittaa.

Puluboin ja Ponin leffan Töttölöö!-tapahtumapäivä järjestetään Rivierassa 4. elokuuta. Näytämme elokuvan päivän aikana 4 kertaa. Näytösten yhteydessä tapaat tekijävieraita, pääset piirtämään katuliiduilla, koristelemaan oman bullan ja värittämään leffa-aiheisia kuvia.

Töttölöö!-tapahtumapäivän aikataulu

Koko päivän: katuliitutaiteilua pihalla, bullien koristelua sisällä, värityskuvia, siirtotatuointeja ja tietovisa

1. elokuvanäytös klo 11:15, elokuvan ohjaaja Mari Rantasila avaa tapahtumapäivän klo 11.

2. elokuvanäytös klo 13:30, Puluboin ja Ponin tarinat kirjoittanut Veera Salmi lukee satuja ennen päivän toista näytöstä klo 13-13:30.

3. elokuvanäytös klo 15:45

Puluboita ja Ponia näyttelevät Aapo Puusti ja Jenni Lausi vierailevat Rivierassa 3. ja 4. näytöksen välissä 17-17:30.

4. elokuvanäytös klo 17:30

Tapahtumapäivä päättyy klo 19. Nähdään Rivierassa!

Lue koko juonikuvaus »

Ensimmäisistä Risto Räppääjä -hittielokuvistakin tunnetun Mari Rantasilan ohjaama, Pohjola-filmin tuottama Puluboin ja Ponin leffa perustuu Veera Salmen huippusuosittuun Puluboi ja Poni -kirjasarjaan, jonka anarkistinen huumori on valloittanut niin lasten kuin aikuistenkin sydämet. Ilmiöksi nousseiden hahmojen riemastuttava kohellus muistuttaa kaikenikäisiä leikin ja mielikuvituksen uskomattomasta voimasta. Töttölöö!

Koulun alku lähestyy, mutta 7-vuotias Poni-tyttö ei halua koululaiseksi. Hän pukeutuu mieluummin tekoturpaan ja laukkaa kaupungin katuja villinä ja vapaana. Äidin mielestä ponileikkien on loputtava, sillä koulussa pitää käyttäytyä. Äiti saa isänkin vakuutettua siitä, että jotain täytyy tehdä.

Mikä avuksi, kun aikuiset eivät ymmärrä? Kesän aikana Ponin elämään astuu mielikuvituskaveri Puluboi, omanlaisensa lintumainen poika, joka rakastaa mainoksia ja pullaa ja vihaa r-kirjainta. Rämäpäisellä Puluboilla on ratkaisu Ponin ongelmiin. Kaikki tuntuu helpolta, kun beatboxaa ja syö vähän bullaa! Jännittävä kesä saa aina vain värikkäämpiä käänteitä, kun ponityttö ja lintupoika valtaavat aarteita pursuavan roskalavan ja leikkivät miten lystäävät. Puluboin ja Ponin vauhdissa koko perheen elämä menee railakkaasti uusiksi.

(Sulje)

“Kotimaiset lastenelokuvat ovat tärkeitä, jotta suomalaiset lapset saavat kokea asioita omasta maailmastaan ja omasta kulttuuristamme.”

— Mari Rantasila, ohjaaja, Aamulehti

Musat

Elokuvasalissa soi päivän aikana suomalaisista lastenelokuvista tutut kappaleet.

Slurps

Suosittelemme leffaherkuksi bullaa, jonka saat itse koristella.