The Place – Jokainen haluaa jotain

“Mihin olet valmis saadaksesi haluamasi ”

OhjausPaolo Genovese
PääosissaValerio Mastandrea, Marco Giallini, Alba Rohrwacher
Kesto1 h 45 min
Lajityyppidraama
Kieliitalia
Tekstityssuomi

Italialaisen ohjaajan,  Paolo Genovesen (hitiksi noussut Salaisuuksien illallinen 2016) The Place – jokainen haluaa jotain, on intiimi ja yksinkertaisuudessaan pysäyttävän jännittävä kertomus erilaisten henkilöhahmojen yhteenkietoutuvista kohtaloista ja moraalisesta kamppailusta. Elokuva on jalostettu Christopher Kubasikin luomasta televisiosarjasta “The Booth at the End” vuodelta 2010.

Lue koko juonikuvaus »

Korttelikahvilan perimmäisessä pöydässä istuu yötä päivää arvoituksellinen mies (Valerio Mastrandrea). Hänen puheillaan käyvät vieraat esittävät syvimpiä toiveitaan, jotka tuntuvat heistä saavuttamattomilta. Toteuttaakseen toiveensa kukin saa miehen nimeämän tehtävän, jonka suorittaminen edellyttää kuitenkin moraalin venyttämistä, jopa siitä luopumista. Kuinka pitkälle voi mennä saavuttaakseen haluamansa?

(Sulje)

“Genovese saa näyttelijöidensä ja dialogin avulla The Placen tuntumaan kiehtovalta ja jännittävältäkin. Sen yksinkertaisen muodon alta paljastuu iso kysymys: missä ovat ihmisen omatunnon rajat ja mitä on olla ihminen ylipäätään?”

— Pertti Avola, Helsingin Sanomat

Musat

Elokuvasalissa soi ennen elokuvaa italialainen musiikki.

Slurps

Tilaa lasi viiniä ja istu The Placen pöytään.

IMDB 7,1/10