Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja

“Mummis sano aina, että piilosta leikitään siks, että joku löytäis.”

OhjausTiina Lymi
PääosissaHeikki Kinnunen, Satu Tuuli Karhu, Kaisa Hela, Elina Knihtilä, Mari Perankoski, Iikka Forss, Sulevi Peltola, Janne Reinikainen, Sari Siikander, Jani Volanen
Kesto1 h 58 min
Lajityyppidraama, komedia
Kielisuomi
Tekstitysruotsi

Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja on mahdottoman hauska ja sydämellinen elokuva mahdottoman vakavasta aiheesta. Elokuva perustuu Tuomas Kyrön samannimiseen romaaniin.

Mielensäpahoittaja-elokuva (2014) oli ilmestyessään valtava menestys ja sen näki yli 500 000 katsojaa. Nyt Mielensäpahoittaja palaa valkokankaalle ja elokuvan pääroolissa nähdään Heikki Kinnunen.

 

Lue koko juonikuvaus »

Mielensäpahoittaja aikoo kuolla, koska kaikki hommat on tehty ja elämästä kadonnut tarkoitus. Mutta juuri kun oma arkku on valmistumassa, Mielensäpahoittajan luo saapuu uusi elämä. Lapsenlapsi, 17-vuotias Sofia on ongelmissa ja tarvitsee isoisänsä jääräpäisyyttä, viisautta ja takan lämpöä. Mielensäpahoittaja taas saa elämäänsä tarkoituksen ja suuren salaisuuden. Vanhan jäärän ja nuoren kaupunkilaistytön yhteiselämässä kahdesta puolikkaasta kasvaa enemmän kuin yksi kokonainen.

 

 

(Sulje)

“On harvinaista, että toinen elokuva on parempi kuin ensimmäinen, mutta Mielensäpahoittajan tapauksessa näin on käynyt.”

— Jesse Raatikainen, Episodi

Musat

Ennen elokuvaa elokuvasalissa soi Olavi Virta, jonka musiikkia kuullaan myös elokuvassa.

Slurps

Kahvi, mustana.