Rannalla

“Rakastamme toisiamme ja voimme olla vapaita.”

OhjausDominic Cooke
PääosissaSaoirse Ronan, Emily Watson, Billy Howle, Anne-Marie Duff, Samuel West, Bebe Cave, Adrian Scarborough
Kesto1 h 41 min
Lajityyppidraama
Kielienglanti
Tekstityssuomi, ruotsi

Kuinka paljon yksi nuoruuden valinta voikaan painaa, kun se punnitaan koko elämän mitassa?

Rannalla kertoo Florencen ja Edwardin tarinan. Se on haikeansuloinen ja teräväkatseinen elokuva siitä, kuinka yhtenä hetkenä tehdyt tai tekemättömät asiat voivat muuttaa kokonaisen elämän. Tai kaksi. Sillä ainakaan rakkautta heiltä ei puuttunut.

Perustuu Ian McEwanin menestysromaaniin Rannalla.

Lue koko juonikuvaus »

Ian McEwanin menestysromaanin filmatisointi vie katsojat 1960-luvun alun Englantiin. Florence (Saoirse Ronan) ja Edward (Billy Howle) ovat nuoria, rakastuneita, vastanaineita ja häämatkalla meren äärellä Chesil Beachilla. Florence on kurinalainen viulisti, keskiluokkaisen perheen sopivaisuussäännösten keskellä kasvanut nuori nainen. Liberaali Edward on tuonut Florencen elämään tuulahduksen juovuttavasta vapaudesta ja uusista aatteista. Nuori pari saapuu Chesil Beachin rantatalolle rakkauden huumassa ja kiihkeän valmiina aloittamaan upean elämänsä. Paljon odotettu häämatka avaa kuitenkin oven onnen sijasta hämmennykseen ja  äänteenlausumattomien toiveiden ja pelkojen ääreen. Ja päätökset, jotka nuoret tänä yhtenä kesänä haparoiden tekevät, muotoilevat uusiksi heidän koko tulevaisuutensa.
Elokuvan käsikirjoitus on kirjailija McEwanin itsensä käsialaa.

(Sulje)

“"Nyt saatiin brittiläistä laatudraamaa." - - "Rannalla oli pieni romaanisuuresta menetetystä mahdollisuudesta – nyt siitä saatiin moniaineksisempi elokuva."”

— Pertti Avola, Helsingin Sanomat

Musat

Elokuvasalissa soi jazz ennen elokuvaa.

Slurps

Elokuvan seuraksi sopii ihanasti Rivieran oma tapas-lautanen.

IMDB 6,3/10
Rotten tomatoes: 67%