Tyhjiö

“Mä oon kirjailija, mä en oo lastenhoitaja”

OhjausAleksi Salmenperä
PääosissaLaura Birn, Tommi Korpela, Hannu-Pekka Björkman, Matleena Kuusniemi, Minna Haapkylä, Kaija Pakarinen, Kari Heiskanen, Pihla Viitala
Kesto1 h 37 min
Lajityyppidraama, komedia
Kielisuomi
Tekstitysruotsi

Tyhjiö on palkitun ja arvostetun Aleksi Salmenperän (mm. Jättiläinen 2016, Häiriötekijä 2015) uusi teos. Se on kipeällä tavalla riemukas elokuva onnistumisen hinnasta ja epäonnistumisen tuskasta. Elokuva nauraa lämmöllä työnteon ja taiteen totisuudelle sekä hetkille, jolloin toinen ei vain tajua.

Elokuva on tehty tuotannollisesti riippumattomasti ja vain ja ainoastaan rakkaudesta elokuvaan maustettuna kroonisella aikaansaamisen pakolla.

Lue koko juonikuvaus »

Eeron (Tommi Korpela) kirjailijanura on tukevassa laskussa, ja uuden romaanin kirjoittaminen sakkaa pahasti. Pihla (Laura Birn) on kunnianhimoinen näyttelijä kansainvälisen läpimurron kynnyksellä. Kumpikaan ei ole valmis tinkimään urastaan, vaikka parisuhde voi huonommin kuin koskaan.

Eero päätyy erikoisiin ja epätoivoisiinkin ratkaisuihin saattaakseen uransa uudelleen lentoon. Määrätietoinen Pihla päättää sovittaa yhteen näyttelijäntyön ja uuden roolinsa tuoreena äitinä. Mutta mahtuvatko suuret suunnitelmat samaan suhteeseen? Eero ja Pihla etsivät tahoillaan vastauksia muun muassa Inarista, Havannasta ja Hollywoodista.

(Sulje)

“Elokuva on pyritty tekemään niin, että se ei olisi meidän napanöyhtää vaan siten, että se on yleisemmin elokuva parisuhteesta. Tyhjiö on elokuva katsojille, joita perinteinen suomalainen elokuva ei ole tyydyttänyt.”

— Aleksi Salmenperä, Helsingin Sanomat

Musat

Elokuvasalissa soi tunnelmallinen jazz ennen elokuvan alkua.

Slurps

Tilaa leffan seuraksi lasi punaviiniä.