Helsinki Mansplaining Massacre & Metatitanic

“Toikin on tässä mukana vaan edistääkseen mainettaan”

OhjausIlja Rautsi (Mansplaining Massacre) ja Hannaleena Hauru (Metatitanic)
PääosissaHelsinki Mansplaining Massacre: Anna Paavilainen, Leo Honkonen, Ella Lahdenmäki, Kari Hietalahti, Pekka Strang, Iska Strang, Vesa-Matti Loiri & Metatitanic: Hannaleena Hauru, Jussi Lankoski
Kesto1 h 2 min (15 min & 47 min)
Kielisuomi
Tekstitysenglanti

Näytämme 9.1. kaksi uutta suomalaista lyhytelokuvaa. Yhteisnäytöksessä Hannaleena Haurun ohjaama “romanttinen metaelokuva” Metatitanic ja Ilja Rautsin ohjaama “metasplatter” Helsinki Mansplaining Massacre.

Ohjaajat Ilja Rautsi ja Hannaleena Hauru sekä näyttelijä Kari Hietalahti avaavat näytöksen.

METATITANIC

Hannaleena Hauru katsoi James Cameronin elokuvan uudestaan vuosien jälkeen ja tajusi, että hänen omat parisuhteensa ovat jäljitelleet Titanicista opittua romanttista käyttäytymismallia. Aiheesta täytyi tehdä elokuva.

Metatitanicissa Rose (Hannaleena Hauru) ja Billy Zane (Kimi Vilkkula) tavoittelevat keskiluokkaista romanssia. Kaikki ei mene putkeen ja kriisiytynyt Rose kohtaa Jackin (Jussi Lankoski), kalliolaisen boheemin, ja laittaa elämän risaiseksi.

HELSINKI MANSPLAINING MASSACRE

Etelä-Koreassakin palkittu kauhukomedia Helsinki Mansplaining Massacre sai ensi-iltansa Helsingin Taiteiden yössä. Elokuva pääsi mukaan myös arvostetulle New York Film Festivalille.

Helsinki Mansplaining Massacre kertoo Essistä (Anna Paavilainen), joka päätyy autokolarin jälkeen miesjoukon joulujuhliin. Essi joutuu kujanjuoksuun, jossa kaikki haluavat henkensä uhalla selittää hänelle kaiken. Rooleissa myös muun muassa Kari Hietalahti ja Vesa-Matti Loiri.

“Suomalaisohjaaja Hannaleena Haurun uusi elokuva on jotain niin omituista, ettei sitä voi millään ohittaa – ainakaan jos James Cameronin Titanic (1997) herättää sinussa voimakkaita tunteita (suuntaan tai toiseen). Viime vuoden omaperäisimmän kotimaisen elokuvan Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset ohjaaja tarjoilee tällä kertaa eriskummallisen metaelokuvan, joka jäljittelee itsetietoisesti Titanicia.”

— Tuukka Hämäläinen ja Taija Nikkonen, muropaketti.com

Musat

Elokuvasalissa soi Titanic-elokuvan soundtrack ennen elokuvaa.

Slurps

Juhlistetaan suomalaista elokuvaa. Suosittelemme skumppaa leffan kylkeen.