Halloween

“There's a reason we're supposed to be afraid of this night.”

OhjausDavid Gordon Green
PääosissaJamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak, Will Patton, Virginia Gardner, Nick Castle
Kesto1 h 45 min
Lajityyppikauhu
Kielienglanti
Tekstityssuomi, ruotsi

Näytämme harvoin kauhua mutta tätä toivottua uutuutta emme halunneet ohittaa. Mikä olisikaan parempi tapa juhlistaa pyhäinpäivän Halloweenia kuin katsoa tämä odotettu ja ylistetty jatko-osa.

“Uusi Halloween on sarjan hyytävin jatko-osa – Jamie Lee Curtisin näyttelemästä päähenkilöstä sukeutuu kuusikymppisenä #meetoo-ajan sankari” –Anton Vanha-Majamaa / HS

Lue koko juonikuvaus »

Jamie Lee Curtis palaa ikoniseen rooliinsa Laurie Strodeksi kohdatakseen Michael Myersin viimeistä kertaa. Naamiomies on vainonnut häntä aina siitä lähtien kun hän pakeni tämän kynsistä Halloween-yönä neljä vuosikymmentä sitten.

Kauhun mestari John Carpenter toimii vastaavana tuottajana ja luovana neuvonantajana elokuvassa, ja yhdistää voimansa tämän hetken johtavan kauhuelokuvien tuottajan Jason Blumin kanssa (mm. Get Out, Split, Puhdistuksen yö, Paranormal Activity). David Gordon Green ja Danny McBride ovat käsikirjoittaneet elokuvan Carpenterin klassikkoelokuvan innoittamana, ja Green myös ohjaa elokuvan.

(Sulje)

“Halloween sai vuosien mittaan jatko-osia, uusversioita ja matkijoita. David Gordon Greenin ohjaama uusi Halloween päihittää ne. ”

— Anton Vanha-Majamaa, HS

Musat

Elokuvan soundtrack soi salissa ennen elokuvan alkua.

Slurps

Lasi viiniä lämmittää hyytävää tunnelmaa.

IMDB 7,5/10
Rotten tomatoes: 80%