Ei koskaan enää

“Mä aloin kirjottaa riimejä, koska mä halusin kertoo siitä elämästä mitä minä ja se porukka elettiin”

OhjausAino Suni
Kesto1 h 8 min
Lajityyppidokumentti, musiikki
Kielisuomi
Tekstitysenglanti

Ei koskaan enää -näytös lokakuun lopulla ylitti odotukset ja kaikki halukkaat eivät mahtuneet katsomaan dokumenttia. Elokuva lähtee pian kiertueelle ympäri Suomen ja saimme lisänäytökset järjestymään myös Rivieraan.

Elokuvan pääosassa nähtävä Mercedes Bentso ja ohjaaja Aino Suni avaavat elokuvanäytökset.

Ei koskaan enää kertoo musiikkiskenessä paikkaansa hakevan Mercedes Bentson (Linda-Maria Roine) tarinan. Ilman isää kasvanut ja lapsuudessa hyväksikäytetty tyttö etsi miehistä isähahmoa ja aineista pakokeinoa todellisuudesta. Lindan selviytymiskeinoista tärkein on musiikki. Linda kirjoittaa räpiksi oman elämänsä vaiheet, antaen niille merkityksen ja paikan omassa tarinassaan.  Elokuva tuo esiin väkivaltaa kokeneen naisen näkökulman ei vain uhrina vaan moniulotteisena ja ristiriitaisenakin ihmisenä.

Tuffi Films haluaa Ei koskaan enää -dokumenttielokuvan avulla auttaa erityisesti nuoria naisia tunnistamaan läheisissä ihmissuhteissaan tapahtuvaa väkivaltaa ja hakemaan apua. Siksi elokuva lähtee kiertueelle, jolla tehdään yhteistyötä muun muassa väkivaltaa kokeneita naisia tukevan Naisten Linjan sekä Rikosuhripäivystyksen kanssa. Väkivalta ei lopu, ellei siitä puhuta ja siihen puututa.

Lue koko juonikuvaus »
Kuusitoistavuotias Linda joutuu poikaystävänsä ra’asti pahoinpitelemäksi. Kasvokkain kuoleman kanssa, Linda päättää henkensä säilyttääkseen päästä irti subukoukusta ja väkivaltaisesta miehestä. Kaksi vuotta myöhemmin kuivilla oleva Linda on gangsta rap artisti Mercedes Bentso, joka puhuu alistettujen naisten asemata. Paettuaan yhdestä machokulttuurista Linda on päätynyt toiseen: hiphop-skene on mieheyden viimeisiä linnakkeita, jossa naisen osa on yhä vikistä kertosäettä mikkiin tai olla lyriikoiden kullia imevä huora. Mercedes Bentso aikoo muuttaa tämän. Hän alkaa työstää esikoisalbumiaan idolinsa räppäri Steen1:sen johdolla kunnes henkilökohtaiset ongelmat alkavat rasittaa kaksikon yhteistyötä ja albumin eteneminen seisahtuu. Samalla Linda rakastuu Janneen, joka istuu vankilassa murhasta. Vaikean matkan varrella Linda joutuu huomaamaan miten lähtemättömät jäljet vanhat kokemukset ovat häneen jättäneet. Ja miten paljon voimaa on itsensä hyväksymisessä haavoineen kaikkineen.
(Sulje)

“Ja onhan Mercedes Bentson tarinakin tärkeä: tämä Helsinki on olemassa, vaikka pyrimmekin ummistamaan silmämme siltä. Tervetuloa vaikkapa Kurviin, josta elokuva alkaa.”

— Jukka Hätinen, Rumba

Musat

Elokuvasalissa soi Mercedes Bentson musiikki ennen elokuvan alkua.

Slurps

Kuuma tee tai kahvi sopii täydellisesti lämmittämään marraskuisen illan.