Roma

OhjausAlfonso Cuarón
PääosissaYalitza Aparicio, Marina de Tavira, Diego Cortina Autrey
Kesto2 h 15 min
Lajityyppidraama
Kieliespanja
Tekstityssuomi

Suuren suosion saavuttanut ROMA palaa valkokankaalle!

“Cuarón on myös kuvannut Roman, ja siinä hän on tehnyt aivan huikeaa työtä. Hänen sädehtivä mustavalkokuvauksensa ja alati tasapainoisessa liikkeessä pysyvä kameransa tuottavat jälkeä, joka tuo mieleen mustavalkokuvauksen kulta-ajat. Roma on visuaalisesti valtavan kaunis elokuva, vaikkei siinä tietoisesti kuvallisia kohokohtia painotetakaan. Tai ehkä juuri sen takia. On todella lahja nähdä tällainen upea luomuelokuva kaiken digiähkyn keskellä.

Myös Meksikon Oscar-ehdokkaana parhaasta vieraskielisestä elokuvasta oleva Roma tulee suoratoistopalvelu Netflixin ohjelmistoon 14. joulukuuta. Sitä ennen elokuvaa esitetään teattereissa viikon ajan. Tehkää itsellenne palvelus ja katsokaa Roma valkokankaalta, sillä sinne se kuuluu.” –Pertti Avola / HS

Roma on Oscar-palkitun ohjaajan ja käsikirjoittajan Alfonso Cuarónin (Gravity, Ihmisen pojat, Ja äitiäs kans) tähänastisen uran henkilökohtaisin projekti. Elokuvassa seurataan nuoren kotiapulaisen Cleon (Yalitza Aparicio) elämää keskiluokkaisessa Roman kaupunginosassa Méxicossa. Cuarónin teos on taiteellinen rakkauskirje ja kunnianosoitus hänet kasvattaneille naisille. Hän peilaa omaa lapsuuttaan ja luo eloisan ja tunteellisen kuvauksen perhe-elämän haasteista ja yhteiskunnallisesta hierarkiasta poliittisesti epävakaalla 1970-luvulla. Katsottavissa pian Netflixissä.

Syyskuussa Roma voitti Venetsian elokuvajuhlien pääpalkinnon, Kultaisen leijonan.

“Tehkää itsellenne palvelus ja katsokaa Roma valkokankaalta, sillä sinne se kuuluu.”

— Pertti Avola, HS

Musat

Elokuvan soundtrack soi salissa ennen elokuvan alkua.

Slurps

Lasi punaviiniä ehkä?

IMDB 8,5/10
Rotten tomatoes: 99%