Kesä

“Time of hope and love.”

OhjausKirill Serebrennikov
PääosissaTeo Yoo, Irina Starshenbaum, Roman Bilyk
Kesto2 h 6 min
Lajityyppidraama, musiikki
Kielienglanti, venäjä
Tekstityssuomi, ruotsi

Rock, rakkaus ja Leningrad. Kesä 1981. Cannesin pääkilpasarjassa Kultaisesta palmusta kilpaillut mykistävä rock-eepos Kesä (Leto) on elegia uuden aallon rockmusiikille, rakkaudelle ja sille, millaista on olla kaksikymmentävuotias 80-luvun alun Leningradissa.

Lue koko juonikuvaus »

Led Zeppelinin ja David Bowien jalanjälkiä seuraavan nuoren Viktor Tsoin elämä muuttuu kertaheitolla, kun hän tapaa idolinsa Miken ja tämän vaimon Natashan.

Kolmiodraaman, vapaudenkaipuun ja unelmien jahtaamisen keskeltä maansa legendojen joukkoon nousevan Viktorin tarina on kuin slaavilainen Almost Famous. Omaelämäkerrallinen elokuva kertoo todellisista bändeistä Zoopark ja Kino, joista jälkimmäisen merkitystä itäisellä pallonpuoliskolla voi verrata The Beatlesin tärkeyteen lännessä. Mielipidevanki Kirill Serebrennikovin uuden mestariteoksen häikäisevintä antia ovat raakaa energiaa täynnä olevat musiikkinumerot, joissa kuullaan myös mm. Iggy Popia, Lou Reedia ja T-Rexiä.

(Sulje)

“Kesä on elokuva tunnelmasta ja henkisestä ilmapiiristä. Se vie mukanaan heti alussa, kun katsoja kuljetetaan Leningrad Rock Clubille, jossa viranomaiset valvovat, ettei nuoriso ilmaise pienintäkään innostusta, tanssimisesta puhumattakaan. Tai rannalle, jossa vain olla köllötellään ja vähän soitellaan. Maistellaan vapautta, jota ei ollut. Tehdään musiikkia, jossa on aavistus vapautta.”

— Leena Virtanen, HS

Musat

Elokuvan soundtrack soi salissa ennen elokuvan alkua.

Slurps

Lasi punaviiniä ehkä?

IMDB 7,5/10
Rotten tomatoes: 63%