Kursk

“You are my forever.”

OhjausThomas Vinterberg
PääosissaColin Firth, Léa Seydoux, Matthias Schoenaerts, Max von Sydow, Michael Nyqvist
Kesto2 h 1 min
Lajityyppidraama
Kielienglanti
Tekstityssuomi, ruotsi

Thomas Vinterbergin (Jahti) ohjaama ja Robert Rodatin (Pelastakaa sotamies Ryan) käsikirjoittama Kursk on unohtumattomaan tositarinaan pohjautuva sydäntäsärkevä kunnianosoitus sukellusveneen miehistölle ja heidän omaisilleen.

Lue koko juonikuvaus »

Elokuu, 2000.

Käynnissä on Venäjän laivaston ensimmäinen suurimittainen merisotaharjoitus Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen. Maailman suurinta hyökkäyssukellusvenettä K-141 Kurskia pidetään uppoamattomana ja sen miehistöä Venäjän pohjoisen laivaston parhaana. Päällikkönään heillä on kapteeniluutnantti Mikhail Kalekov (Matthias Schoenaerts), tehtävälleen omistautunut upseeri, jolla on rakastava vaimo, lapsi ja toinen tulossa. Hän nousee miehistöineen Barentsinmerelle lähtevään Kurskiin veljellisissä ja toiveikkaissa tunnelmissa.

Sitten alkavat räjähdykset.

Yksi suljetuista osastoista tarjoaa turvan Mikhailille ja tämän tovereille. Ilmaa ja ruokaa on riittävästi pelastumiseen saakka, jos vain apu ehtii ajoissa perille. Kun sukellusveneen räjähdykset havaitaan, Iso-Britannia, Ranska ja Norja tarjoavat apua, mutta Venäjä vakuuttaa tilanteen olevan hallinnassa. Aika on kaikki kaikessa, mutta se käy nopeasti vähiin.

Samaan aikaan kun 23 miehistön jäsentä yrittävät säilyä hengissä toimintakyvyttömällä sukellusveneellä, heidän perheensä taistelevat epätoivoisesti byrokratiaa vastaan saadakseen rakkaansa hengissä takaisin.

 

(Sulje)

Musat

Käsikirjoittaja Robert Rodatinin aiemman elokuvan (Pelastakaa sotamies Ryan) musiikki soi salissa ennen elokuvan alkua.

Slurps

Suosittelemme leffan kylkeen hyytävää olutta.

IMDB 6,5/10
Rotten tomatoes: 67%