Green Book

“Being genius is not enough, it takes courage to change people's hearts."”

OhjausPeter Farrelly
PääosissaViggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini, Sebastian Maniscalco, Dimiter D. Marinov, P.J. Byrne
Kesto2 h 10 min
Lajityyppidraama
Kielienglanti
Tekstityssuomi, ruotsi

Green Book on lämmin ja hersyvän hauska tarina ystävyydestä, aivan huikeilla näyttelijöillä.

Ohjaaja Peter Farrellyn Green Book -elokuvaa tähdittävät Oscar-ehdokas Viggo Mortensen (Eastern Promises, The Lord of the Rings trilogia) ja Oscar-voittaja Mahershala Ali (Moonlight, Hidden Figures). Green Book kertoo tosiystävyydestä, joka ylittää 1960-luvun alun rotuun ja yhteiskuntaluokkaan liittyvät rajoitteet.

Green book kahmi kahdeksan Oscar-ehdokkuutta (mm. paras elokuva, paras miespääosa, paras miessivuosa ja paras alkuperäinen käsikirjoitus).

Lue koko juonikuvaus »

Tony Lip (Mortensen) on ovimies Bronxin italian-amerikalaisilta kulmilta. Hän saa työn Dr. Don Shirleyn (Ali) autonkuljettajana. Don Shirley on tummaihoinen maailmanluokan pianisti, jonka konserttikiertue ulottuu Manhattanilta aina syvään Etelään. Kiertuematkallaan Lip ja Shirley luottavat ”vihreään kirjaan” (Green Book), joka kertoo heille ne harvat paikat, jotka tuolloin olivat turvallisia afroamerikkalaisille. He kohtaavat rasismia ja vaarallisia tilanteita, mutta myös yllättävää inhimillisyyttä ja huumoria. Jotta he selviäisivät elämänsä jännittävimmästä matkasta, heidän on päästävä yli keskinäisistä erimielisyyksistään.

(Sulje)

“Green Book is a truly delightful dramedy that should be on everyone's list of films to see before the Oscars.”

— Jeanne Kaplan, Kaplan vs. Kaplan

Slurps

Juomasuositus: tilkka päähenkilön lempiterävää

IMDB 8,3/10
Rotten tomatoes: 81%