The Favourite

“Sometimes a lady likes to have some fun.”

OhjausYorgos Lanthimos
PääosissaOlivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz, Nicholas Hoult, Joe Alwyn
Kesto2 h
Lajityyppidraama, komedia
Kielienglanti
Tekstityssuomi, ruotsi
1700-luvun alussa Englanti käy sotaa Ranskaa vastaan. Tästä huolimatta ankkakilpailut ja ananasten syöminen ovat suosittua ajanvietettä.
 
“The Lobsterin ja The Killing of a Sacred Deerin ohjannut kreikkalainen Yorgos Lanthimos on omaperäinen ohjaaja. Hänen elokuvansa ovat villejä, absurdeja ja yhteiskuntakriittisiä – ja niiden huumori on pikimustaa kuin yö.” -Niko Ikonen / EPISODI
 
Elokuva palkittiin parhaan musikaali- tai komediaelokuvan naispääosan Golden Globella (Colman) ja sai Golden Globe -ehdokkuudet myös parhaasta musikaali- tai komediaelokuvasta, naissivuosasta (Stone ja Weisz) ja käsikirjoituksesta.

Elokuva sai eniten Bafta-ehdokkuuksia vuonna 2019, yhteensä 12 ehdokkuutta.

Lue koko juonikuvaus »

Kuningatar Anne (Olivia Colman) on hauras ja hänen läheinen ystävänsä Lady Sarah (Rachel Weisz) hallitsee maata hänen puolestaan, huolehtien samalla Annen terveydestä ja oikuista. Uuden palvelijattaren Abigailin (Emma Stone) viehätysvoima vetoaa Sarahiin ja hän ottaa tämän siipiensä suojaan. Abigail huomaa tilaisuutensa tulleen palata aristokraattisille juurilleen, ja kun sotapolitikointi alkaa viedä liikaa Sarahin aikaa, Abigail alkaa pitää seuraa kuningattarelle. Heidän nopeasti kehittyvä ystävyytensä antaa Abigailille mahdollisuuden toteuttaa kunnianhimoiset aikeensa, ja hän ei anna politiikan eikä yhdenkään naisen, miehen tai kanin seistä tiellään.

(Sulje)

“1700-luvun alun Englantiin ja kuningatar Annen hoviin sijoittuva leffa saattaa ulkoisilta attribuuteiltaan vaikuttaa peruspukudraamalta, mutta pinnan alla sykkii moderni sielu – pikkumaisia tunteita, huonoa käytöstä ja synkkää komediaa. ”

— Anna Brotkin, Rivieran uutiskirje N°2

Musat

Elokuvan soundtrack soi salissa ennen elokuvan alkua.

Slurps

Suosittelemme tilaamaan leffan seuraksi jotain herkullista Rivieran ruokalistalta.

IMDB 8,1/10
Rotten tomatoes: 94%