Kaksi kuningatarta

“I will not be scolded by my inferior.”

OhjausJosie Rourke
PääosissaSaoirse Ronan, Margot Robbie, Jack Lowden, Joe Alwyn, Gemma Chan, Martin Compston, Ismael Cordova, Brendan Coyle, Ian Hart, Adrian Lester, James McArdle sekä David Tennant ja Guy Pearce
Kesto2 h 5 min
Lajityyppidraama
Kielienglanti
Tekstityssuomi, ruotsi

Historiaa tarkastellaan naisten näkökulmasta elokuvassa Kaksi kuningatarta, jonka päärooleissa nähdään kaksi tämän ajan kiinnostavimpiin lukeutuvaa näyttelijää: Saoirse Ronan (mm. Lady Bird) ja Margot Robbie (mm. I, Tonya).

Elokuvan keskiössä on kaksi voimakastahtoista valtiasta: 16-vuotiaana Ranskan hallitsijaksi noussut Maria Stuart, sekä Skotlantia ja Englantia hallitseva Elisabeth I. Vahvojen naisten tarinan valkokankaalle on käsikirjoittanut Beau Willimon, joka on toiminut Netflixin House of Cards -tv-sarjan showrunnerina, joten elokuvalta on lupa odottaa paljon muutakin kuin pelkkiä prameita pukuja ja joukkokohtauksia.

-Anna Brotkin

Lue koko juonikuvaus »

Kaksi kuningatarta kertoo karismaattisen Maria Stuartin (Oscar® -ehdokas Saoirse Ronan, Lady Bird) myrskyisästä elämästä. 16-vuotiaana Ranskan hallitsijaksi noussutta ja 18-vuotiaana leskeksi jäänyttä Mariaa painostetaan uuteen avioliittoon. Hän uhmaa määräilijöitään ja palaa synnyinmaahansa Skotlantiin ottaakseen uudelleen haltuunsa hänelle kuuluvan kruunun.

Sitten Skotlanti ja Englanti päätyvät voimakastahtoisen Elisabet I (Oscar® -ehdokas Margot Robbie) vallan alle. Nuoret kuningattaret seuraavat toinen toisiaan yhtä aikaa haltioituneina ja kauhuissaan. Kilpaillessaan vallasta ja rakkaudesta kahden kuninkaallisen naisen on päätettävä, miten pelata valtapeliä miesten hallitsemassa maailmassa.

Maria ei halua jäädä hallitsijana pelkäksi symboliseksi keulakuvaksi: hän vaatii itselleen Englannin kruunua ja nousee uhmaamaan Elisabetia. Hoveissa sikiävät petokset, salaliitot ja kapinat horjuttavat hallitsijoiden asemia ja uhkaavat muuttaa historian kulkua.

(Sulje)

Musat

Elokuvan soundtrack soi salissa ennen elokuvan alkua.

Slurps

Juomasuositus: lasi täyteläistä punaviiniä

IMDB 6,5/10
Rotten tomatoes: 62%