Stan & Ollie

“The show must go on.”

OhjausJon S. Baird
PääosissaSteve Coogan, John C. Reilly, Shirley Henderson, Nina Arianda
Kesto1 h 37 min
Lajityyppidraama, komedia
Kielienglanti
Tekstityssuomi, ruotsi

Maailmankuulu komediakaksikko Stan Laurel ja Oliver Hardy, tutummin Ohukainen ja Paksukainen (Steve Coogan, John C. Reilly) kiertää 50-luvun sodanjälkeisessä Britanniassa viihdyttämässä yleisöä vielä viimeisen kerran. Kultainen aikakausi näyttää kuitenkin jääneen taakse ja teatterisalit ammottavat aluksi tyhjyyttään.

Lue koko juonikuvaus »

Pari on kuitenkin aina nauttinut sekä esiintymisestä että toistensa seurasta ja lopulta parivaljakko löytää jälleen paikkansa yleisön sydämissä. Menestyksekkään kiertueen aikana paria vaivaavat kuitenkin myös menneisyyden haamut, jotka yhdessä Paksukaisen heikentyneen terveydentilan kanssa alkavat uhata heidän kumppanuuttaan. Tositapahtumiin perustuvassa draamaelokuvassa kaksikon on lopulta aika selvittää, kuinka paljon he oikein merkitsevätkään toisilleen.

(Sulje)

“Steve Coogan Stanina ja John C. Reilly Ollien roolissa ovat täydellisesti tehtäviensä tasalla. Heidän työskentelystään ja Bairdin asenteesta kuvattaviaan kohtaan syntyy kaunis ja haikea kunnianosoitus sekä suurten koomikoiden työlle että heidän keskinäiselle ystävyydelleen.”

— Pertti Avola, Helsingin Sanomat

Musat

Elokuvan soundtrack soi salissa ennen elokuvan alkua.

Slurps

Juomasuositus: lasi kuplivaa

IMDB 7,6/10
Rotten tomatoes: 92%