Aurora

“Oonko mie sinusta niinko hurrikaani tai joku muu kaoottinen ilimiö?”

OhjausMiia Tervo
PääosissaMimosa Willamo, Amir Escandari, Ria Kataja, Chike Ohanwe, Hannu-Pekka Björkman, Oona Airola, Pamela Tola ja Miitta Sorvali
Kesto1 h 47 min
Lajityyppidraama, komedia
Kielisuomi

Aurora on hulvaton ja rosoisen romanttinen komedia. Elokuva on ohjaaja-käsikirjoittaja Miia Tervon ensimmäinen pitkä elokuva. Hänet on aiemmin palkittu lyhytelokuvistaan Hylje, Santra ja puhuvat puut, Lumikko sekä Pieniä kömpelöitä hellyydenosoituksia.

“Pyrin tässä elokuvassa kääntämään omat näköalattomuuden, häpeän ja arvottomuuden kokemukseni lämpimäksi huumoriksi. Juuri ne, jotka ovat estäneet minua joskus rakastamasta. Pyrin siihen, että pohjoinen rankka ja paikoin alhainen huumori lyövät raikkaasti kättä vilpittömän runouden kanssa.” –Miia Tervo

Pohjoinen komedia nähdään Göteborgin elokuvafestivaalin kunniapaikalla avajaisnäytöksessä. Elokuva on lisäksi mukana pohjoismaisten elokuvien kilpasarjassa.

Lue koko juonikuvaus »

Aurora (Mimosa Willamo) käyttää päivänsä parhaan kaverinsa (Oona Airola) kanssa kynsiä taiteillen ja yöt juhlien railakkaasti. Erään illan päätteeksi hän tapaa arktisella nakkikioskilla Darianin (Amir Escandari), joka yllättäen pyytää Auroraa pelastamaan henkensä. Darianin on löydettävä suomalainen vaimo saadakseen itselleen ja tyttärelleen turvapaikan Suomesta. Aurora vastaa kosintaan kieltävästi, sillä hänellä on tarpeeksi omiakin ongelmia ja aivan muita suunnitelmia elämälleen. Auroran mieli kuitenkin muuttuu, kun hän tapaa Darianin suloisen kahdeksanvuotiaan tyttären. Aurora suostuu auttamaan Dariania ja ryhtyy etsimään hänelle vaimoehdokkaita. Samalla kun Darian tutustuu mitä erilaisimpiin ehdokkaisiin, Auroran ja Darianin välit lämpenevät. Lopulta Auroran omat ongelmat kasautuvat ja Darianille löytyy täydellinen vaimoehdokas – mutta tekeekö täydellinen onnelliseksi ja voiko rakkautta paeta loputtomiin?

(Sulje)

“On niin suuri ilo seurata elokuvaa, jossa kaikki etenee ja loksahtelee kohdilleen ja päällimmäiseksi jää juuri se tunne, johon ohjaaja on pyrkinytkin: yllättävä, romanttinen, kaikennielevä rakkaus.”

— Leena Virtanen, HS

Musat

Vesta soi salissa ennen elokuvan alkua.

Slurps

Juomasuositus: kylmä siideri