Glitter (2001)

“You know, I don't usually do this.”

OhjausVondie Curtis-Hall
PääosissaMariah Carey, Eric Benét, Max Beesley
Kesto1 h 44 min
Lajityyppidraama, musiikki
Kielienglanti
Tekstityskansainvälinen esityskopio, ei tekstitystä

Mariah Carey on suuri pop-diiva sanan varsinaisessa merkityksessä, ja musiikkinsa lisäksi tunnettu myös kuplivasta persoonallisudestaan. Laulaja on erityisesti tunnettu huimasta viiden oktaavin äänialastaan. Vuonna 2001 julkaistu Careyn tähdittämän elokuva Glitter on monella tapaa ehtaa milleniumia: nimensä mukaisesti siinä on väriä, säihkettä ja ihanaa pöhköyttä. Kriitikot eivät ole olleet leffasta innoissaan, mutta jos osaa nauttia campista ja kitschistä niin tämä leffa on sinun. Mariah Careyn elämänasenne ja suloinen naivius paistaa läpi ja musiikki soi. Elämä ei ole niin hirveän vakavaa, on Mariahin asenne.

Leffan tarina sijoittuu 80-luvulle ja kertoo Careyn näyttelemän nuoren laulajan Billie Frankin matkasta tähteyteen. Luonnollisesti mukana on myös romantiikkaa ja kolmiodraamaa. Careyn lisäksi rooleissa nähdään mm. räppäri Da Brat.

Glitter (2001) on osa Rivieran Diiva-elokuvasarjaa, jonka on kuratoinut käsikirjoittaja ja musiikkitoimittaja Anna Brotkin. Anna avaa Riviean elokuvanäytöken. Janne X & Whispilä baarissa näytösiltana klo 17-22.

Musat

Janne X & Whispila Rivieran baarissa näytösiltana klo 17-22.

Slurps

Juomasuositus: kylmä siideri

IMDB 2,2/10
Rotten tomatoes: 7%