Hard Ticket to Hawaii (1987)

“If brains were birdshit you'd have a clean cage.”

OhjausAndy Sidaris
PääosissaRonn Moss, Dona Speir, Hope Marie Carlton
Kesto1h 36 min
Lajityyppiaction
Kielienglanti
Tekstityskansainvälinen esityskopio, ei tekstitystä

Andy Sidaris (1931-2007) kehitti lähes täydellisen viihde-elokuvan kaavan. Siihen kuuluu Playboy-puputyttöjä, monimutkaisia agenttioperaatioita, aurinkoisia rantamaisemia eikä yhtään tylsää hetkeä.

Hard Ticket to Hawaii on suuren maailman Visa Mäkisen magnum opus.

Huumekauppaa tutkivien undercover-kyttien Donnan ja Tarynin poliisityö kokee kolauksen: peitefirmaksi perustettu lähettipalvelu sotkee keskenään eläintarhaan matkaavat käärmeet ja salaperäiset erikoismatelijat.

Eikä tässä vielä kaikki. Matkalle osuu huumelordin timantteja, ninja-aseita, pumpattavaa barbaraa kanniskelevia skeittareita, frisbeen heitosta innostuvia vartijoita sekä vessanpytyssä piilotteleva pyton, johon on pumpattu toksiineita syöpää sairastavista rotista!

Onneksi Donnaa deittaava agentti (Kauniit ja Rohkeat -sarjan ikoni Ronn Moss) Rowdy Abilene saapuu jeesaamaan kaunokaisia. Actionin lomassa peitto heiluu koko yön maratoneissa.

Juonesta on turha etsiä tolkkua, mutta häpeilemätön eksploitaatio ja Sidarisin mutkaton miellyttämisen halu takaavat, että camp-connoisseurit viihtyvät. Ridgenä suomalaistätien päiväuniin uineen liiterileukaisen Mossin ”karisma” viimeistelee juustoisen lopputuloksen. Tervemenoa trash-paratiisiin!

Teksti: Night Visions

“Pääosassa nähdään itse Kauniiden ja rohkeiden Ridge Forresteri eli Ron Moss. Ja Moss vetääkin niin legendaarisen huonosti roolinsa, ettei voi kuin ihailla miehen panosta toimintaelokuvien saralla. Upeaa, niin kaunista!”

— Niko Ikonen, Episodi

IMDB 4,6/10
Rotten tomatoes: 17%