Yesterday

“Leave it be. Let it be!”

OhjausDanny Boyle
PääosissaHimesh Patel, Lily James, Kate McKinnon, Ed Sheeran
Kesto1 h 56 min
Lajityyppikomedia, musiikki, draama
Kielienglanti
Tekstityssuomi, ruotsi

Hetki sitten kaikki tunsivat The Beatlesin. Nyt vain Jack muistaa heidän kappaleensa, ja sen ansiosta hän on kovaa vauhtia matkalla tähdeksi. Yesterday on unelmista ja ystävyydestä kertova musiikkikomedia, jonka takaa löytyy kaksi brittielokuvan huippunimeä. Elokuvan on ohjannut Oscar®-voittaja Danny Boyle (Slummien miljonääri, Trainspotting, 28 päivää myöhemmin) ja käsikirjoittanut Richard Curtis, jonka käsialaa ovat myös sellaiset klassikot kuin Neljät häät ja yhdet hautajaiset, Rakkautta vain ja Notting Hill.

Lue koko juonikuvaus »

Englantilaisessa pikkukaupungissa asuvan muusikko Jack Malikin (Himesh Patel) haaveet tähteydestä ovat haihtumassa ilmaan, vaikka lapsuudenystävä Ellie (Lily James, Mamma Mia! Here We Go Again) jaksaakin sinnikkäästi kannustaa häntä. Eräänä päivänä outo maailmanlaajuinen sähkökatko pimentää koko planeetan, ja Jack törmää polkupyörällä linja-autoon. Herättyään sairaalassa Jackille selviää, että tapaus on hävittänyt maailmasta kaiken tiedon ja muistot The Beatles -yhtyeestä… ja hän itse on melkoisen pulman edessä.

Jack ryhtyy esittämään ominaan kappaleita yhdeltä historian legendaarisimpiin kuuluvalta yhtyeeltä maailmalle, joka kuulee ne ensimmäistä kertaa. Saatuaan vetoapua kovapintaiselta amerikkalaisagentilta (Kate McKinnon) hänestä tulee supertähti lähes yhdessä yössä. Mutta matkalla huipulle Jack huomaa menettävänsä ainoan ihmisen, joka on aina uskonut häneen, ystävänsä Ellien. Hänen on palattava juurilleen ja todistettava itselleen, että The Beatles oli oikeassa: All you need is love.

(Sulje)

“Pääosassa elokuvassa ovat The Beatlesin klassiset kappaleet korvamatorenkutuksista kokeellisempiin mestariteoksiin. Itse asiassa olin unohtanut, kuinka valtavasti bändillä olikaan nerokkaita lauluja – eikä elokuvaan edes ole mahtunut kaikkia suosikkejani! Lopputekstien alkaessa pyöriä oli Bohemian Rhapsodyn tavoin jäätävä vielä penkkiin tunnelmoimaan, ja myöhemmin oli pakko sukeltaa omin nokkineni The Beatlesin korviahivelevään nerouteen.”

— Jouni Vikman, Episodi

IMDB 6,1/10
Rotten tomatoes: 65%