Poika ja Ilves (1998)

“Jos se osaa saalistaa ja on kunnossa, se selviää kyllä.”

OhjausRaimo O. Niemi
PääosissaKonsta Hietanen, Risto Tuorila, Jarmo Mäkinen, Antti Virmavirta
Kesto1 h 42 min
Lajityyppiseikkailu
Kielisuomi

Villieläin ystävänä, erämaa piilopaikkana, edessä suuri seikkailu!

Poika ja Ilves on koko perheen seikkailuelokuva nuoruudesta, ystävyydestä, luonnosta ja selviytymisestä. Elokuva sai ensi-iltansa vuonna 1998.

Elokuvasta nähdään elokuun alun lasten maanantaissa uusi, digitaalisesti restauroitu versio.

Lue koko juonikuvaus »

Kaksitoistavuotias Tomi (Konsta Hietanen) muuttaa isänsä (Antti Virmavirta) kanssa etelän suurkaupungista Lappiin, lähelle maailman pohjoisinta eläinpuistoa. Isä on eläintutkija, joka on saanut tehtäväkseen kokeilla kesyn ilveksen sopeuttamista erämaahan. Kylän väki vastustaa petoeläimen vapauttamista, etunenässä pelätty salametsästäjä Haapala (Jarmo Mäkinen) sekä poromiehet.

Kaupungissa kasvanut Tomi kiinnostuu luonnosta ja läheisistä erämaista. Hänelle selviää, kuinka hänen äitinsäkin on nuorena joutunut vastakkain kyläläisten kanssa suojellessaan ilveksiä. Ilvesten häviämiseen paikkakunnalta liittyy salaisuuksia, joista kukaan ei halua puhua.

Tomi ehtii kiintyä eläinpuiston ilvekseen Leeviin, mutta isän projekti epäonnistuu. Tomin on toimittava. Hän vapauttaa ilveksen salaa, mutta huomaa pian, ettei kesyyntynyt ilves tunnu pärjäävän villissä luonnossa. Eläinpuiston partiot yrittävät kuumeisesti saada Leevin kiinni, ennen kuin se aiheuttaa vahinkoa ja salametsästäjä pääsee sen jäljille. Talven lähestyessä kyläläiset löytävät kuolleita poronvasoja ja petoviha nousee jälleen. Tomi päättää taistella ystävänsä puolesta, sillä hän on metsästäjien ainoa este – ja ilveksen ainoa toivo.

Talvisessa erämaassa käydään taistelu elämästä ja kuolemasta. Tomin on löydettävä heikkokuntoinen ilves, voitettava häikäilemätön salametsästäjä ja saatava läheistensä luottamus takaisin. Sen lisäksi hänen on selvittävä hengissä äärimmäisissä luonnonoloissa.

(Sulje)

Slurps

Pienemmille katsojille suosittelemme poppareita ja isommille seuralaisille huurteista olutta.

IMDB 5,4/10