Koirat eivät käytä housuja

“En mä pidä tavallisista jutuista.”

OhjausJ-P Valkeapää
PääosissaPekka Strang, Krista Kosonen, Ilona Huhta, Jani Volanen, Oona Airola
Kesto1 h 46 min
Lajityyppidraama
Kielisuomi
Tekstitysenglanti

Koirat eivät käytä housuja on kipeä ja karu rakkaustarina Juhan (Pekka Strang) ja Monan (Krista Kosonen) kohtaamisesta BDSM-maailmassa. Visuaalisesti vaikuttava J-P Valkeapään ohjaustyö sisältää suuria tunteita ja yllättävää, mustaa huumoria.

Kansainvälisen lehdistön kehuma elokuva on saavuttanut ennenkokematonta festivaalimenestystä maailmalla. Cannesin Director’s Fortnightissa ensi-iltansa saanut Koirat eivät käytä housuja on esitetty myös muun muassa Karlovy Varyn ja Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla. Lokakuussa elokuva nähdään esimerkiksi Busanin ja Lontoon elokuvafestivaaleilla. Useilla palkinnoilla tunnustusta saanut ja kymmenille festivaaleille levinnyt Koirat eivät käytä housuja on myyty teatterilevitykseen 25 maahan.

Lue koko juonikuvaus »

Yksinhuoltajaisä Juha elää kuin unessa, menneisyyden vankina. Kaikki muuttuu, kun hän kohtaa oudon naisen, domina Monan. Monan ja Juhan välille syttyy koukuttava yhteys. Arjen takana heillä on oma maailmansa, jossa valtiatar Mona herättää Juhan tukahdutettuja tunteita henkiin väkivaltaisin ottein. Vaikka tekee kipeää, Juha haluaa yhä enemmän ja pidemmälle. Johtaako vaarallinen matka tuhoon vai valoon?

(Sulje)

“Koirat eivät käytä housuja onkin helpommin lähestyttävä kuin Valkeapään aiemmat elokuvat. Sen juonta on mukava seurata ja henkilöihin helppo samastua. Tuttua aiemmista teoksista on ohjaajan tinkimätön visuaalinen ote.”

— Janne Sundqvist, Yle

Slurps

Juomasuositus: kylmä olut

IMDB 7,6/10