Blinded by the Light

“Stay away from the girls. Follow the Jews!”

OhjausGurinder Chandha
PääosissaViveik Kalra, Kulvinder Ghir, Meera Ganatra, Nell Williams, Aaron Phagura, Hayley Atwell ja Dean-Charles Chapman
Kesto1 h 55 min
Lajityyppidraama, musiikki
Kielienglanti
Tekstityssuomi, ruotsi

Blinded by the Light on käsikirjoittaja/ohjaaja/tuottaja Gurinder Chadhan (Bend It Like Beckham) inspiroiva draama, joka pohjautuu Bruce Springsteenin ajattomien kappaleiden musiikkiin ja sanoituksiin. Se on ilahduttava tarina rohkeudesta, rakkaudesta, toivosta, perheestä ja musiikin ainutlaatuisesta henkeä nostattavasta voimasta.

Lue koko juonikuvaus »

Elokuva kertoo Javedin (Viveik Kalra) tarinan. Hän on pakistanilaistaustainen brittinuori Lutonin kaupungissa Englannissa vuonna 1987. Keskellä vaikeita rodullisia ja taloudellisia aikoja hän kirjoittaa runoja paetakseen kotikaupunkinsa suvaitsemattomuutta ja vanhoillisen isänsä jääräpäisyyttä. Kun luokkatoveri tutustuttaa hänet Bruce Springsteenin musiikkiin, huomaa Javed yhteydet sanoituksissa omaan työväenluokkaiseen elämäänsä. Javedin löytäessä vapauttavan väylän tukahdutetuille haaveilleen hän alkaa myös löytää rohkeutta ilmaistaakseen itseään ainutlaatuisella äänellään.

(Sulje)

“Nobody wins unless everybody wins," Springsteen likes to say. This little movie is a big winner.”

— Joe Morgenstern, Wall Street Journal

IMDB 6,9/10
Rotten tomatoes: 88%