Nuoren naisen muotokuva

“Teidän tulee tietää eräs asia. Hän uuvutti jo yhden taidemaalarin.”

OhjausCéline Sciamma
PääosissaNoémie Merlant, Adèle Haenel, Luàna Bajrami, Valeria Golino
Kesto1 h 59 min
Lajityyppidraama
Kieliranska
Tekstityssuomi, ruotsi

Cannesin elokuvajuhlien suosikki, parhaasta käsikirjoituksesta palkittu Nuoren naisen muotokuva on kuin 2000-luvun Piano yhdistettynä Call Me By Your Nameen. Se on lumoava rakkaustarina ja kertomus katseesta, pelosta ja kielloista.

Lue koko juonikuvaus »

 

1700-luvun Ranskassa nuori taiteilija Marianne saa tehtäväkseen maalata Héloïsesta muotokuvan – tämän tietämättä. Héloïse nimittäin kieltäytyy poseeraamasta taiteilijoille, sillä hän aavistaa, että maalaus on tarkoitettu naimakauppoja avittamaan. Niinpä Marianne esitellään Héloïselle seuraneitinä. Päivisin Mariannen on painettava mieleen Héloïsen piirteet pitkien kävelyretkien aikana ja öisin hän maalaa salaa salassa muotokuvaa. Päivä päivältä naiset lähentyvät, mutta Héloïsen häiden myötä huumaava vapauden aika on auttamatta tulossa päätökseensä.

Nuoren naisen muotokuva nostaa Céline Sciamman (Tomboy, Girlhood) aikamme kirkkaimpien ohjaajatähtien joukkoon. Hän tekee jälleen yhteistyötä palkitun ranskalaisen näyttelijän Adèle Haenelin kanssa ja luo äärimmäisen intiimin ja koskettavan draaman, joka jättää katsojan mieleen, kehoon ja sieluun jäljen.

(Sulje)

“Se on klassinen ja äärimmäisen hallittu, mutta polttava rakkaustarina – se on tapaus.”

— Kalle Kinnunen, Suomen Kuvalehti

Slurps

Tämän ranskalaisen helmen paras seuralainen on tietenkin samppanja!

IMDB 8,3
Rotten tomatoes: 98%