JoJo Rabbit

“It's definitely not a good time to be a nazi.”

OhjausTaika Waititi
PääosissaRoman Griffin Davis, Thomasin McKenzie, Sam Rockwell, Scarlett Johansson, Rebel Wilson, Alfie Allen, Stephen Merchant, Taika Waititi
Kesto1 h 49 min
Lajityyppidraama, komedia
Kielienglanti
Tekstityssuomi, ruotsi

JoJo Rabbit on hulvaton satiiri, jonka sydän on täyttä kultaa. Taika Waititin (mm. What We Do in The Shadows, Thor: Ragnarok, Hunt for the Wilderpeople) ohjaama ja käsikirjoittama elokuva on riemastuttava yhdistelmä räävitöntä huumoria, värikästä visuaalisuutta ja rakastettavaa inhimillisyyttä. Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla JoJo Rabbit pokkasi arvostetun People’s Choice -palkinnon. Taika Waititi palkittiin elokuvasta myös parhaan sovitetun käsikirjoituksen Oscarilla.

Lue koko juonikuvaus »

Saksalaiseen pikkukaupunkiin, toisen maailmansodan viimeisiin vaiheisiin sijoittuva satiiri kertoo yksinäisestä pikkupojasta JoJosta (Roman Griffin Davis), jota perehdytetään natsi-Saksan oppeihin. Hänen yksinhuoltajaäitinsä (Scarlett Johansson) ei ole siitä riemuissaan, ja kaiken lisäksi äiti piilottelee ullakolla nuorta juutalaistyttöä (Thomasin Mckenzie). JoJon elämä mullistuu, kun hän löytää tytön. Hänen täytyy ratkaista ristiriidat oman kansallismielisyytensä ja uuden ystävyyden välillä, ja neuvonantajana hänellä on ainoastaan hölmö mielikuvitusystävä Adolf Hitler (Taika Waititi).

(Sulje)

“A smart, accessible, inclusive film that opens doors at a time when many are slamming them shut. It's a celebration of the gift of life that's inviting you to dance with it. So dance with it.”

— Adam Graham, Detroit News

Slurps

Kujeilevan ilakoiva cocktail on JoJon paras kaveri (mielikuvitusystäviä ei lasketa)

IMDB 8,1/10
Rotten tomatoes: 79%