Taistelulähetit – 1917

“Hope is a dangerous thing.”

OhjausSam Mendes
PääosissaBenedict Cumberbatch, George MacKay, Dean-Charles Chapman, Richard Madden, Mark Strong, Colin Firth
Kesto1 h 59 min
Lajityyppidraama, sota
Kielienglanti
Tekstityssuomi, ruotsi

Sam Mendesin (mm. Skyfall, Spectre, American Beauty) ohjaaman ja käsikirjoittama elokuva on saanut inspiraationsa hänen isoisänsä Alfred Mendesin kertomuksista ensimmäisestä maailmansodasta. Taistelulähetit – 1917 kuvaa kahta nuorta brittisotilasta, jotka saavat mahdottomalta kuulostavan tehtävän, mutta onnistuessaan he saattaisivat pelastaa satojen hengen. Mendesin elokuva on genreään uudistava teos, joka ravistelee fyysisesti ja tekee vaikutuksen visuaalisesti.

Lue koko juonikuvaus »

 

Ensimmäinen maailmansota on kuumimmillaan. Kaksi nuorta brittisotilasta, Schofield (George MacKay) ja Blake (Dean-Charles Chapman), saavat mahdottoman tehtävän. Heidän tulee päästä vihollislinjan läpi ja viedä perille viesti, joka pelastaa sadat sotilaat turhalta kuolemalta. Vaarassa olevien sotilaiden joukossa on myös Blaken veli.

(Sulje)

“Director Sam Mendes [personalizes] the experience through two young British soldiers sent on a harrowing, high-stakes, night-long mission, he creates a film that is tense, exhilarating and profoundly moving”

— Caryn James, BBC

Slurps

Tämän elokuvan kanssa kannattaa tilata reilusti popcornia tai muuta pientä purtavaa, jotta et päädy jännityksessä pureskelemaan kynsiäsi.

IMDB 8,6/10
Rotten tomatoes: 90%