Parasite

“I don’t think of this as forgery or a crime.”

OhjausBong Joon-ho
PääosissaKang Ho Song, Sun Kyun Lee, Yeo Jeong Cho, Woo Shik Choi, So Dam Park, Jung Eun Lee, Hyae Jin Chang
Kesto2 h 11 min
Lajityyppidraama
Kielikorea, englanti
Tekstityssuomi, ruotsi

Mitä vähemmän tiedät tästä elokuvasta ennakkoon, sen parempi.  Bong Joon-Hon tragikomedia on parhaimmillaan, kun annat sen yllättää ja riuhtoa maton jalkojesi alta uudelleen ja uudelleen.

Parasite on ravisteleva trippi, täysin arvaamaton ja kaikkea luokittelua vastusteleva. Se on sekoitus mustaa huumoria, satiiria ja yhteiskunnallista jännitystä. Se on ainutlaatuinen ja sitä on mahdoton selittää, se täytyy itse kokea.

Parasiten voittokulku alkoi Cannesin elokuvajuhlien pääpalkinnolla, Kultaisella palmulla keväällä 2019. Sittemmin elokuva teki historiaa voittamalla parhaan elokuvan Oscarin ensimmäisenä ei-englanninkielisenä elokuvana. Ohjaaja Bong Joon-Ho on tunnettu mm. elokuvistaan Okja (2017), Snowpiercer (2013) ja Barking Dogs Never Bite (2000).

Lue koko juonikuvaus »

 

Ki-taekin (Kang-ho Song) koko nelihenkinen perhe on työtön ja köyhä. Tulevaisuus näyttää synkältä, kunnes onnellisen sattuman ja ystävän suosituksen ansiosta perheen vanhin poika Ki-woo (Woo-Shik Choi) onnistuu saamaan työpaikan Parkin perheestä yksityisopettajana. Perheensä suuret odotukset ja väärennetty koulutodistus mukanaan Ki-woo menee varakkaan Parkin perheen kotiin haastatteluun. Kohtaaminen käynnistää hallitsemattoman tapahtumaketjun, jonka seuraukset ovat arvaamattomat.

(Sulje)

“Parasite on niin hurmaava ja runsas elokuva, että siitä on vaikea kirjoittaa.”

— Veli-Pekka Lehtonen, Helsingin Sanomat

Slurps

Kysy baarimikoiltamme, löytyykö talosta mitään persikkaista. Ymmärrät sitten leffan aikana.

IMDB 8,6/10
Rotten tomatoes: 99%