Erityiset

“Emme luovu sinusta.”

OhjausOlivier Nakache, Éric Toledano
PääosissaVincent Cassel, Reda Kateb, Hélène Vincent, Bryan Mialoundama
Kesto1 h 54 min
Lajityyppidraama
Kieliranska
Tekstityssuomi, ruotsi

Erityiset on uusi lempeän huumorin värittämä draama kansainväliseksi hitiksi nousseen Koskemattomat-elokuvan tekijöiltä.

Kuten Koskemattomat, myös Erityiset on tositapahtumiin perustuva tarina ystävyyden merkityksestä. Tarinan innoittajina ovat toimineet ranskalaiset Stephane Benhamou ja Daoud Tatou, jotka ystävystyivät työskennellessään vaikeasti autististen parisssa.

Lue koko juonikuvaus »

 

Bruno (Vincent Cassel) huolehtii vaikeasti autistisista, Malik (Reda Kateb) työskentelee hankalista oloista kotoisin olevien nuorten kanssa. Heidän aatemaailmansa ja taustansa ovat täysin erilaiset, mutta kun Malikin eksyneet sielut pääsevät auttamaan Brunon hoidossa olevia, uusia maailmoita avautuu kaikille.

Miesten väsymätön työpanos on kullan arvoinen, koska heidän suojattiensa kanssa ei tunnu pärjäävän kukaan muu. Virallisessa mielessä he operoivat Ranskan lainsäädännön harmaalla alueella. Kun Bruno ja Malik saavat eräänä päivänä vieraakseen sosiaalihuollon tarkastajat, heidän taistelunsa yhteiskunnan unohtamien puolesta on uhattuna.

(Sulje)

Slurps

Juomasuositus: Lempeälle draamalle lempeä valkoviini

IMDB 7,6/10