Peitelty totuus

“What if whatever is killing those cows is in the drinking water?”

OhjausTodd Haynes
PääosissaMark Ruffalo, Anne Hathaway, Tim Robbins, Bill Camp, Victor Garber, Mare Winningham, Bill Pullman, William Jackson Harper
Kesto2 h 7 min
Lajityyppidraama
Kielienglanti
Tekstityssuomi, ruotsi

Todd Haynesin uutuus Peitelty totuus kertoo uskomattoman mutta silti tositapahtumien inspiroiman sankaritarinan juristista nimeltä Rob Bilott (Mark Ruffalo), joka riskeeraa uransa, avioliittonsa ja perheensä turvallisuuden selvittäessään suuryrityksen törkeää väärinkäytöstä. Bilott vaatii oikeutta ihmisille, jotka ovat vuosikymmenten ajan altistuneet hengenvaarallisille kemikaaleille.

Lue koko juonikuvaus »

 

Yritysten ympäristöasioihin erikoistunut puolustusasianajaja Rob Bilott (Mark Ruffalo) on tehnyt hyvää työtä big chem -yritysten parissa ja päässyt vastikään lakitoimiston osakkaaksi. Bilottin ura ja elämä mullistuvat, kun kaksi länsivirginialaista maanviljelijää kertoo Bilottille, että paikallinen DuPont-tehdas päästää myrkkyjätettä luontoon tuhoten heidän viljelysmaansa ja tappaen heidän karjansa. Bilott päättää selvittää totuuden yhdessä vanhemman osakkaan Tom Terpin (Tim Robbins) kanssa. Hän tekee yrityksen toiminnasta valituksen, ja siitä alkaa 15 vuotta kestävä taistelu. Tapaus koettelee hänen avioliittoaan Sarahin (Anne Hathaway) kanssa ja laittaa vaakalaudalle hänen maineensa, terveytensä ja toimeentulonsa.

(Sulje)

“ This one stays with you, tightly-coiled and quietly horrifying.”

— Hannah Woodhead, Little White Lies

Slurps

Mitä tahansa päädyt tilaamaan, sun ei onneksi (toisin kuin valkokankaan tyyppien) tarvitse huolehtia myrkyllisistä kemikaaleista. ;)

IMDB 7,6/10
Rotten tomatoes: 90%