Lost Boys

“Jos ei halua pelata tätä peliä, ei pidä tulla Kambodžaan.”

OhjausJoonas Neuvonen, Sadri Cetinkaya
Kesto1 h 39 min
Lajityyppidokumentti
Kielienglanti, khmer, suomi, thai
Tekstityssuomi, ruotsi

Seksiä, huumeita, kadotusta ja kuolemaa. Lost Boys on peittelemätön dokumentti siitä, mitä tapahtui Reindeerspotting-elokuvan jälkeen. Elokuva tasapainottelee kauheuden ja houreisen kauneuden välimaastossa, välttää moralisointia mutta näyttää raadolliselta.

Alun perin Reindeerspotting-elokuvan ohjaaja Joonas otti kameransa mukaan Kaakkois-Aasiaan kuvatakseen lisämateriaaleja Reindeerspottingin DVD-julkaisuun. Materiaalista syntyi lopulta kokonaan uusi elokuva, Reindeerspottingin itsenäinen jatko-osa, jonka tekemiseen meni keskeytyksineen kokonainen vuosikymmen.

Lue koko juonikuvaus »

 

Reindeerspottingin ensi-iltamenestyksen juhlat jatkuvat Bangkokin meluun ja Phnom Penhin öisille kujille – ja päättyvät Reindeerspottingin päähenkilön Janin kuolemaan. Lost Boysin pääähenkilö on Joonas, joka etsii omaa totuuttaan tapahtumista huumeiden ja hämärän keskeltä.

Löytyykö vastaus Joonaksen kuvaamista videonauhoista vai jostain, joka on vielä tutkimatta ja kohtaamatta, kuvaamatta ja kertomatta? Onko kaikessa kyse huumeista, naisista ja rahasta, vai johtavatko jäljet johonkin syvemmälle?

(Sulje)