Tove

“Elämä on ihmeellinen seikkailu. Kaikki sen mutkat on tutkittava.”

OhjausZaida Bergroth
PääosissaAlma Pöysti, Krista Kosonen, Shanti Roney
Kesto1 h 56 min
Lajityyppidraama
Kieliruotsi
Tekstityssuomi, englanti

TAMMIKUUN NÄYTÖKSET

TURVALLISUUS

Tammikuun elokuvanäytöksissä on vain 10 katsojaa per näytös. Näytöksiin ostetaan paikkaliput, ja kaikkien paikkojen välillä on roimat turvavälit. Salissa on viisi kahden hengen paikkaparia, joista osa on sohvia ja osa nojatuoleja.
HUOM: Jos ostat paikan erillään viereisen paikan ostajasta (ja ette kuulu samaan seurueeseen), laitamme viestiä ja teemme tarvittavat muutokset, jotta voitte säilyttää turvavälit.

Pyydämme että tulet terveenä elokuviin, käytät kasvomaskia elokuvateatterissa liikkuessasi ja huolehdit hygieniasta. Talo tarjoaa käsidesit! <3

LEFFAEVÄÄT

Pidät meidät pinnalla, kun hiukan hemmottelet itseäsi ja nautit leffaeväitä. Leffaeväiden valikoima on tällä hetkellä hiukan suppeampi kuin normaalisti, mutta se on huolella valikoitu ja toivomme, että löydät sopivaa juotavaa ja naposteltavaa.

Suosittelemme tilaamaan tarjoilut ennakkoon. Ennakkotilaukset on tehtävä viimeistään kahta tuntia ennen näytöstä. Ennakkotilatut tarjoilut tuodaan valmiina paikallesi ennen elokuvan alkua. Tilaukset paikan päällä ovat mahdollisia, mutta ne toimitetaan paikallesi vasta elokuvan alettua.

That’s it – tervetuloa minilomalle Rivieraan! <3

TOVE

Tove Janssonin muumit ovat kenties tunnetuin suomalainen ilmiö maailmalla. Kotimaassa ne löytyvät melkein jokaisen astiakaapista ja lapsuuden kirjahyllystä. Muumit ovat kuin niiden luoja – ihastuttavia, erikoisia ja epäkonventionaalisia. Jansson sai viimein tänä kesänä oman virallisen juhlapäivän ja tänä syksynä hän saa oman elokuvan.

Vapaus, rakkaus, taide, muumit. Siinä leffan neljä tärkeintä.

Lue koko juonikuvaus »

 

Helsinki, 1945. Sodan päättyminen antaa taidemaalari Tove Janssonille taiteellista ja sosiaalista vapautta. Hänen epäsovinnainen elämäntapansa – nykytaide, huimaavat juhlat ja avoin suhde naimisissa olevan poliitikon kanssa – eivät ole kuvanveistäjäisän mieleen. Toven vapaudenkaipuu joutuu koetukselle, kun hän tapaa teatterijohtaja Vivica Bandlerin. Rakkaus Vivicaa kohdaan on sähköistävää ja kaikennielevää, mutta Tove alkaa ymmärtää, että hänen tulisi saada sille vastakaikua.

Kun Tove kamppailee tunteidensa kanssa, hänen uransa saa yllättävän käänteen. Toven taiteelliset unelmat liittyvät maalauksiin, mutta yhtäkkiä sivuprojektina alkaneet työt alkavat elää omaa elämäänsä. Ne ovat melankolisia, vangitsevia tarinoita, joita Tove kertoi pelokkaille lapsille pommisuojissa. Muumien seikkailut saivat vaikutteita Toven omasta elämästä, ja ne tuovat hänelle kansainvälistä tunnettuutta sekä taloudellisen riippumattomuuden.

Kun Tove alkaa löytää taiteilijan identiteettinsä, hänen täytyy samalla löytää itsensä.

(Sulje)

“Huolella tehty ja vakava, mutta samalla vetävä ja pirskahtelevan eloisa. Henkilökuva, joka elää ja hengittää.”

— Juho Typpö, Helsingin Sanomat

Slurps

Boheemit leffaherkut <3

IMDB 7,4/10
Rotten tomatoes: 100%