Why Don’t You Just Die!

“Voisitko tehdä selvää yhdestä miehestä?”

OhjausKirill Sokolov
PääosissaAleksandr Kuznetsov, Vitaliy Khaev, Evgeniya Kregzhde, Michael Gor, Elena Shevchenko
Kesto1 h 38 min
Lajityyppitoiminta, jännitys, komedia
Kielivenäjä
Tekstityssuomi, ruotsi

Tältä näyttäisi, jos Wes Anderson tekisi splatter-elokuvan. Appivanhempien kohtaaminen ei mene ihan putkeen Kirill Sokolovin esikoisohjauksessa, joka aluksi vaikuttaa sysimustan koomiselta ja huruiselta toimintasekoilulta, mutta paljastuu pian moniulotteisemmaksi kuin ensivaikutelma antaa ymmärtää.

Kriitikot ovat verranneet leffaa mm. Tarantinon varhaiseen tuotantoon, ja Sokolov itse mainitsee esikuvakseen Sergio Leonen. Erikoismaininta varsin päräyttävästä musiikista.

Lue koko juonikuvaus »

Nuori Matvei päätyy yksin yllätysvierailulle tulevien appivanhempiensa luokse. Nuorukainen ei halua muuta kuin toteuttaa tyttöystävänsä Oljan hartaimman toiveen. Pyrkimyksenä on päästää päiviltä Oljan rasvainen isäukko, rakastettu ja vihattu poliisipäällikkö.

Poliisimiehen pyöreä ulkomuoto pettää. Sulhaskandidaatilla onkin vastassaan niin kova luu, ettei nuoruuden vetreydestä ja ketteryydestä ole juuri hyötyä. Nyrjähtänyt kissa ja hiiri -leikki yltyy pyörryttäville kierroksille, kun Matvei tajuaa pian tehneensä elämänsä kenties kohtalokkaimman virheen todistaakseen rakkautensa.

(Sulje)

“Kirill Sokolov's debut feature is a roaring rampage of revenge with a biting comic tone. ”

— Stephen Dalton, The Hollywood Reporter

Slurps

Juomasuositus: Bloody Mary

IMDB 6,7/10
Rotten tomatoes: 97 %