The Last Black Man in San Francisco

“You don't get to hate San Francisco unless you love San Francisco.”

OhjausJoe Talbot
PääosissaJonathan Majors, Danny Glover, Tichina Arnold, Rob Morgan, Mike Epps, Finn Wittrock, Jimmie Falls
Kesto2 h 1 min
Lajityyppidraama
Kielienglanti
Tekstitysei tekstitystä

”You don’t get to hate it unless you love it”, sanoo elokuvan päähenkilö kahdelle San Franciscoa kritisoivalle uudisasukkaalle linja-autossa. Leffan katsottuasi olet taatusti rakastunut ja sydämesi on särkynyt.

The Last Black Man in San Francisco on kaunis, lempeä ja melankolinen elokuva gentrifikaatiosta ja ystävyydestä – ja ennen kaikkea se on haikea rakkauskirje San Franciscolle, kaupungille, jonka kehitys ajaa pikavauhtia muut kuin hyvätuloiset ahtaalle.

Joe Talbotin esikoinen palkittiin vuonna 2019 Sundance-festivaaleilla mm. parhaasta ohjauksesta ja tänä syksynä se myi näytökset loppuun Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla. The Last Black Man in San Francisco nähdään Rivierassa erikoisnäytöksenä marraskuussa.

Leffan takana on kukapa muukaan kuin A24, tämän hetken hypetetyin elokuvabrändi, jonka katalogista löytyvät mm. Moonlight, The Lighthouse ja Midsommar.

Lue koko juonikuvaus »

 

A young man with big dreams (and quirky best friend) searches for home in the changing city that seems to have left him behind.

(Sulje)

“ This interplay between an almost documentary authenticity and obviously sculpted political allegorical, then between fiction and reality, imbue the film with an odd intensity.”

— Elena Lazic, Little White Lies

IMDB 7,4/10
Rotten tomatoes: 93%