R&A leffabrunssi: A Taste of Hunger

“In six months you'll be doing take-out.”

OhjausChristoffer Boe
PääosissaNikolaj Coster-Waldau, Katrine Greis-Rosenthal, Flora Augusta, Charlie Gustafsson, August Vinkel
Kesto1 h 43 min
Kielitanska
Tekstitysenglanti

Rivieran leffabrunsseilla nautitaan erinomaisista leffoista, herkkulautasista, liikuttavista juonenkäänteistä ja tietenkin skumpasta. Näytöksen hintaan kuuluu leffaliput ja brunssilautanen sekä kahvi ja tee.

Brunssi:
Croissantteja, juustoja, hilloketta (vegaaneille tofuskagenia ja hummusta)
Kreikkalaista jugurttia, marjoja ja granolaa
Paahdettuja pähkinöitä
Hedelmää
Jälkkäri
Mansikkasmoothie
Kahvi/tee

Brunssilautaseen ei tehdä muutoksia, mutta se on saatavana myös vegaanisena tai gluteenittomana. Laita viestiä viimeistään kaksi arkipäivää ennakkoonosoitteeseen info@rivierakallio.fi, jos haluat vegaanisen tai gluteenittoman annoksen.

Lisätilaukset (kuten skumpat) tehdään erikseen paikan päällä.

Tervetuloa leffabrunssille Rivieraan! <3

A TASTE OF HUNGER

Gourmet-ruoka on tulkinnoille avoin metafora elokuvassa, jonka tekijät ovat Tanskan kovimpia, tuttuja Oscar-palkitusta Yhdet vielä -tapauksesta sekä Lars von Trierin elokuvista.

Lue koko juonikuvaus »

 

Avioliitto, kaksi lasta ja oma gourmet-ravintola Kööpenhaminassa eivät riitä kokkina työskentelevälle Carstenille (Nikolaj Coster-Waldau) ja Maggille (Katrine Greis-Rosenthal). Työlleen omistautuneelta perfektionistiselta pariskunnalta puuttuu nimittäin jotakin hyvin olennaista: Michelin-tähti.

Ruoka-annosten raaka-aineita ja esillepanoa hiotaan viimeistä yksityiskohtaa myöten, virheitä tekeville annetaan surutta potkut, ja kesämökillä vierailevia sukulaisia ojennetaan, mikäli joku erehtyy puhumaan osterin kera tarjoiltavasta vinaigrettesta kastikkeena. Menestyksennälkäisen pariskunnan yltäkylläiseen elämään ilmestyy särö, kun Carsten saa nimettömän kirjeen: ”Sinun vaimosi rakastaa toista.”

Gourmet-ruoka on tulkinnoille avoin metafora elokuvassa, jonka tarinallisessa keskiössä on kriisiytyvä parisuhde. Coster-Waldau ja Greis-Rosenthal ovat erinomaisia kunnianhimon ja konfliktien myllerryksessä kipuilevina aviopuolisoina, ja elokuvan tekijäkunta on kautta linjan Tanskan parhaimmistoa. Elokuvan on käsikirjoittanut ohjaaja Christoffer Boen ohella Oscar-palkitusta Yhdet vielä -elokuvasta tunnettu Tobias Lindholm, ja visuaalisesti vangitsevasta toteutuksesta vastaa Lars von Trierin elokuvissa viime vuosina työskennellyt kuvaaja Manuel Alberto Claro.

Suvi Nousiainen

(Sulje)

Slurps

Juomasuositus leffabrunssille: mimosa <3