R&A leffabrunssi: Blind Ambition

“I remember well, my very first sip of wine. I didn't like it.”

OhjausRobert Coe, Warwick Ross
Kesto1 h 36 min
Lajityyppidokumentti
Kielienglanti, ranska
Tekstitysenglanti

Rivieran leffabrunsseilla nautitaan erinomaisista leffoista, herkkulautasista, liikuttavista juonenkäänteistä ja tietenkin skumpasta. Näytöksen hintaan kuuluu leffaliput ja brunssilautanen sekä kahvi ja tee.

Brunssi:
Croissantteja, juustoja, hilloketta (vegaaneille tofuskagenia ja hummusta)
Kreikkalaista jugurttia, marjoja ja granolaa
Paahdettuja pähkinöitä
Hedelmää
Jälkkäri
Mansikkasmoothie
Kahvi/tee

Brunssilautaseen ei tehdä muutoksia, mutta se on saatavana myös vegaanisena tai gluteenittomana. Laita viestiä viimeistään kaksi arkipäivää ennakkoonosoitteeseen info@rivierakallio.fi, jos haluat vegaanisen tai gluteenittoman annoksen.

Lisätilaukset (kuten skumpat) tehdään erikseen paikan päällä.

Tervetuloa leffabrunssille Rivieraan! <3

BLIND AMBITION

Hyvän mielen dokumentti Zimbabwen joukkueen matkasta maailman tunnetuimpaan viininmaistelukilpailuun. Ennakkotapauksen ympärille punotaan kaunis kuvaus siirtolaisuudesta ja ihmisarvosta.

Lue koko juonikuvaus »

 

Zimbabwe on viinimaailman periferia. Pahamaineisen diktaattori Robert Mugaben pitkään piinaamassa ja rutiköyhässä maassa laatuviinien valmistus tai maistelu eivät ole olleet prioriteettilistan kärjessä epätoivon ja puutteen ajaessa ihmisiä siirtolaisiksi. Moni lähtijä päätyy vauraaseen naapurimaahan Etelä-Afrikkaan, keskeiseen uuden maailman viinien tuottajaan.

Karusta kontekstistaan huolimatta Blind Ambition on todellinen hyvän mielen dokumentti. Robert Coen ja Warwick Rossin ohjaus kuvaa Zimbabwen joukkueen matkaa maailman tunnetuimpaan viininmaistelukilpailuun Ranskaan.

Ainutlaatuinen tiimi koostuu Etelä-Afrikkaan emigroituneista kaveruksista, jotka ovat tutustuneet viineihin tarjoillessaan niitä ravintoloissa rikkaille naapureilleen. Kuinka pitkälle itse hankittu sommeliere-osaaminen riittää maailman parhaiden sokkotestaajien joukossa? Miten vitivalkoinen ja elitistinen viinimaailma ottaa vastaan kovia kokeneet siirtolaiset, jotka ovat löytäneet pullosta poikkeuksellisen pelastuksen?

Coe ja Ross näkevät viinimaailman kuriositeetin symbolisen ulottuvuuden. Ennakkotapauksen ympärille punotaan kaunis kuvaus ihmisarvosta ja piilevästä osaamisesta, joka nousee esiin, kun saa vähäisenkin mahdollisuuden.

Matti Rämö

(Sulje)

Slurps

Juomasuositus viinileffabrunssille: samppanja <3