“He thinks he's God.”

Dons of Disco

OhjausJonathan Sutak
PääosissaTom Hooker, Stefano Zandri
Kesto1 h 26 min
Lajityyppidokumentti
Kielienglanti
Tekstitysenglanti

Dons of Disco Rivierassa maanantaina 23.9. klo 20.30.

Näytös on osa Rakkautta & Anarkiaa -festivaalia. Liput myynnissä täällä: https://hiff.fi/elokuvat/out-of-tune/

“Den Harrow oli italodiskon suuria artistinimiä. Don’t Break My Heart ja Future Brain olivat top 10-hittejä useissa maissa. Saksassa keikkoja riittää yhä.

Alkuperäisiä motiiveja ei paljon peitelty. Den Harrow viittaa sanaan denaro, raha. Eikä tarvinnut olla musiikkiekspertti huomatakseen, ettei Den Harrowina levynkansissa ja keikoilla nähty miesmalli Stefano Zandri itse laulanut mitään. Samat taustanauhat soivat aina keikoilla – ja Den Harrowin 1980-luvun lopun levytyksillä lauluääni vieläpä kiistatta vaihtui.

Dons of Disco on vakava dokumentti poskettomasta aiheesta. Zandri ei osaa laulaa eikä edes lausua englantia. Silti hän kiistää jyrkästi tosiasian, sen että hittibiisit lauloi oikeasti amerikkalainen Tom Hooker. Kaiken huipuksi Hooker päättää kuusikymppisenä ryhtyä vielä esiintyväksi taiteilijaksi – nimellä Den Harrow.

Dons of Disco on synadiskon Searching for Sugar Man. Kyse ei ole vain Milli Vanilli -tyyppisestä vedätyksestä, vaan kahden menneitä haikailevan miehen verisestä riidasta. Tarina showbisneksestä, identiteeteistä sekä maineen ja hyväksynnän tavoittelusta on hävytön ja hullu – mutta aina syvästi inhimillinen.”

Kalle Kinnunen

“Tells the truth about one of Italo disco's most iconic singers.”

— Rolling Stone, ITALIA

Slurps

Juomasuositus: talon cocktail

IMDB 7,3/10