“Mä aloin kirjottaa riimejä, koska mä halusin kertoo siitä elämästä mitä minä ja se porukka elettiin”

Ei koskaan enää

OhjausAino Suni
Kesto1 h 8 min
Lajityyppidokumentti, musiikki
Kielisuomi
Tekstitysenglanti

Rakkautta ja Anarkiaa -festareilla loppuunmyydyt näytökset saavuttanut Ei koskaan enää kertoo musiikkiskenessä paikkaansa hakevan Mercedes Bentson (Linda-Maria Roine) tarinan. Ilman isää kasvanut ja lapsuudessa hyväksikäytetty tyttö etsi miehistä isähahmoa ja aineista pakokeinoa todellisuudesta. Lindan selviytymiskeinoista tärkein on musiikki. Linda kirjoittaa räpiksi oman elämänsä vaiheet, antaen niille merkityksen ja paikan omassa tarinassaan.  Elokuva tuo esiin väkivaltaa kokeneen naisen näkökulman ei vain uhrina vaan moniulotteisena ja ristiriitaisenakin ihmisenä.

Ei koskaan enää -näytös järjestetään Rivierassa ma 29.10. Ovet avautuvat klo 17:30 ja elokuva pyörähtää käyntiin klo 18. Näytöksen jälkeen iltaa jatketaan keskustelutilaisuudella elokuvasalissa. Keskustelemassa ovat Linda-Maria Roine (elokuvan päähenkilö Mercedes Bentso), Rikosuhripäivystyksen Tuija Hellsten sekä Naisten linjan Johanna Storck. Näytös on maksuton eikä siihen voi varata tai ostaa lippuja. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Paikkoja on rajoitetusti (59), joten saavuthan ajoissa. Klo 20:30 alkaa Rivieran läheisessä Tenho Restobarissa Viimeinen isku -klubi (Mercedes Bentson keikka)

 

Lue koko juonikuvaus »
Tuffi Films haluaa Ei koskaan enää -dokumenttielokuvan avulla auttaa erityisesti nuoria naisia tunnistamaan läheisissä ihmissuhteissaan tapahtuvaa väkivaltaa ja hakemaan apua. Siksi elokuva lähtee syksyllä kiertueelle, jolla tehdään yhteistyötä muun muassa väkivaltaa kokeneita naisia tukevan Naisten Linjan sekä Rikosuhripäivystyksen kanssa. Mukana yhteistyössä on myös Helsingin Diakonissalaitoksen Vamos-työ. Väkivalta ei lopu, ellei siitä puhuta ja siihen puututa.
Kuusitoistavuotias Linda joutuu poikaystävänsä ra’asti pahoinpitelemäksi. Kasvokkain kuoleman kanssa, Linda päättää henkensä säilyttääkseen päästä irti subukoukusta ja väkivaltaisesta miehestä. Kaksi vuotta myöhemmin kuivilla oleva Linda on gangsta rap artisti Mercedes Bentso, joka puhuu alistettujen naisten asemata. Paettuaan yhdestä machokulttuurista Linda on päätynyt toiseen: hiphop-skene on mieheyden viimeisiä linnakkeita, jossa naisen osa on yhä vikistä kertosäettä mikkiin tai olla lyriikoiden kullia imevä huora. Mercedes Bentso aikoo muuttaa tämän. Hän alkaa työstää esikoisalbumiaan idolinsa räppäri Steen1:sen johdolla kunnes henkilökohtaiset ongelmat alkavat rasittaa kaksikon yhteistyötä ja albumin eteneminen seisahtuu. Samalla Linda rakastuu Janneen, joka istuu vankilassa murhasta. Vaikean matkan varrella Linda joutuu huomaamaan miten lähtemättömät jäljet vanhat kokemukset ovat häneen jättäneet. Ja miten paljon voimaa on itsensä hyväksymisessä haavoineen kaikkineen.
(Sulje)

“Ja onhan Mercedes Bentson tarinakin tärkeä: tämä Helsinki on olemassa, vaikka pyrimmekin ummistamaan silmämme siltä. Tervetuloa vaikkapa Kurviin, josta elokuva alkaa.”

— Jukka Hätinen, Rumba

Musat

Elokuvasalissa soi Mercedes Bentson musiikki ennen elokuvan alkua.

Slurps

Kuuma tee tai erikoiskahvi sopii täydellisesti lämmittämään lokakuisen illan.